Dodijeljene medalje najboljim maratoncima u kajaku i kanuu

 

Predsjednik Hrvatskoga kajakaškog saveza Marko Ćurković dodijelio je medalje najuspješnijim maratoncima u kajaku i kanuu koji su danas u Metkoviću veslali Prvenstvo Hrvatske.

U kategoriji kadeta u kajaku na 5 km zlatnu i srebrenu medalju osvojili su natjecatelji kluba Marsonia, Fran Holjevac i Antonio Pavlešin, a brončanu Leon Potočki iz kluba Belišće. Među kadetkinjama najuspješnije su bile Emanuela Lenac iz Hrvatske Kostajnice, Barbara Vučković iz Marsonije te Mia Stojaković uz Belišća.

dina_baner
Zemlja loših

U kategoriji seniora u kajaku, koji su veslali 20 km, medalje su pripale natjecateljima kluba Olimpik. Zlato je osvojio Antun Novaković, srebro David Aračić, a broncu Marin Lipovac. U kategoriji seniorki u kajaku, također na 20 km, zlato je osvojila Dunja Lipovac (Marsonia), a srebro Manda Orkić (Olimpik).

U kategoriji juniora u kajaku na 15 km zlatnu medalju osvojio je Domagoj Babić (Marsonia), srebrenu Luka Lipovac (Olimpik), a brončanu Filip Arsenić (Belišće). U kategoriji juniorki u kajaku na 15 km prvo mjesto osvojila je Antonela Orkić (Olimpik), drugo Karla Buhač (Marsonia) te treće Hana Ćerić (Olimpik).

U kategoriji juniora u kanuu na 15 km zlatnu medalju osvojio je Benedikt Kolundžić (Oriolik), srebrenu Jan Kukec (Belišće) te brončanu Bruno Mesić (Belišće). U kategoriji juniorku u kanuu, također na 15 km, zlato je osvojila Ana Funtak (Marsonia), a srebro Andrea Heđeš (Marsonia).

U kategoriji seniora u kanuu na 20 km zlatnu medalju osvojio je Mateo Cvijanović iz Olimpika.

Prvenstvo Hrvatske u maratonu u kajaku i kanuu nastavlja se i sutra od 9 sati kada se veslaju utrke dvosjeda i dvokleka.

Organizator je Hrvatski kajakaški savez uz potporu Grada Metkovića, Sportske zajednice Grada Metkovića te Veslačkoga kluba Neretvanski gusar.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content