Izložba slika autora Ivana Peraka otvorena u Galeriji GKS-a

 

U organizaciji ogranka Matice Hrvatske Metković, a povodom blagdana Sv. Ilije i Dana grada u Galeriji GKS-a otvorena je izložba slika autora Ivana Peraka.

Uz autora, izložbu su otvorili gradonačelnik Dalibor Milan, predsjednik Ogranka Matice Hrvatske profesor Božidar Lovrić te profesorica Zorana Vekić, a uz nazočnost zamjenika gradonačelnika Roberta Doke, ravnateljice Ustanove za kulturu i sport Metković Zrinke Mijoč te ostalih uzvanika.

Metkovsko ljeto - baner
Metkovsko ljeto - baner

Autor se metkovskoj publici predstavio s 15 slika većih formata nastalih kombiniranom tehnikom na platnu.

„Riječ je o slikama iz ciklusa ‘Zemlja’, pri čemu je asocijacija više dalmatinska zemlja, krš i stijene. Prvi put sam u Metkoviću izlagao 2009. godine, sa izložbom ‘Brodovi’ koja je prikazivala neki stari zaboravljeni Mediteran. Upravo se ciklus slika s današnje izložbe nadovezuje na taj ciklus“, kazao je Perak.

Ivan Perak rođen je 1983. godine u Dubrovniku. Diplomirao je slikarstvo 2007. godine u klasi profesora Antuna Borisa Švaljeka na Akademiji likovnih umjetnosti Široki Brijeg Sveučilišta u Mostaru. Završio je poslijediplomski studij Ars Sacra na Akademiji likovnih umjetnosti Široki Brijeg Sveučilišta u Mostaru 2009. godine pod stručnim vodstvom profesora Ante Kajinića. Sudjelovao je na brojnim likovnim kolonijama i humanitarnim akcijama te je član Hrvatske udruge likovnih umjetnika Dubrovnik. Izlagao je na mnogim samostalnim i skupnim izložbama u zemlji i inozemstvu.

Perakova izložba u Galeriji GKS-a otvorena je do 1. kolovoza.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content