Čestitka gradonačelnika Milana povodom Dana grada i blagdana Sv. Ilije

 

Gradonačelnik Dalibor Milan uputio je čestitku povodom Dana grada i blagdana Sv. Ilije. Tekst čestitke prenosimo u cijelosti.

„Drage Metkovke i dragi Metkovci!

Već drugu godinu proslava Dana grada i blagdan našega zaštitnika sv. Ilije odvija se pod posebnim epidemiološkim mjerama. Izostanak tradicionalnih programa i brojnih događanja na koje smo naviknuli neće nas spriječiti da u srcu budemo veseli i raspoloženi,  i da u blagdanskom raspoloženju uživamo u zajedništvu i nadi da će sve nedaće s kojima smo se susreli proći i da će naša svakodnevnica uskoro biti oslobođena svake neizvjesnosti i straha.

Uvjeren sam da je naš grad spreman za novo razdoblje napretka i da je još  mnogo  posla  pred  nama  kako  bismo  u  novim  okolnostima  s  kojima  se  sada  suočavamo,  nastavili Metković mijenjati nabolje i kako bismo svakom sugrađaninu i sugrađanki, svakom radniku, umirovljeniku i djetetu, svakoj obitelji osigurali dostojan život i perspektivnu budućnost.

U demokratskoj i slobodnoj Republici Hrvatskoj, izabrali smo sv. Iliju za zaštitnika našega grada. Životni put svetoga Ilije bio je prožet gorljivošću i borbenošću u obrani vjere i onih ljudskih vrijednosti koje i danas mogu poslužiti moralnom razvoju svakoga pojedinca, ali i cijeloga društva. Nadahnuti tradicijom i ponosom što pripadamo ovome gradu, slaveći našega zaštitnika, slavimo vjeru, život i opstojnost, slavimo vjernost hrvatskom narodu.

Stoga, u svoje osobno ime, u ime zamjenika Roberta Doke, predsjednika Gradskoga vijeća Grada Metkovića Hrvoja Bebića, gradskih vijećnika i svih gradskih djelatnika čestitam vam Dan Grada Metkovića i blagdan sv. Ilije, našega zaštitnika“, poručio je gradonačelnik.

 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content