U Gradskome parku će se održati Umjetnički likovni susret 2021. Metković humanitarnoga karaktera

 

U organizaciji Ustanove za kulturu i sport Metković te uz potporu Grada Metkovića u Gradskome parku će se od ponedjeljka, 9. kolovoza pa do srijede, 11. kolovoza održati Umjetnički likovni susret 2021. Metković humanitarnoga karaktera.

Na likovnom susretu će sudjelovati dobro poznati umjetnici akademski slikar Ivan Listeš, akademski slikar Stjepan Ivanišević, akademski slikar / grafičar Jure Kokeza, akademski slikar Hrvoje Marko Peruzović, akademska slikarica Anamarija Obradović, dipl. oecc. Edo Unković, diplomirani konzervator, redovni profesor na UMAS-u Ivo Donelli i profesorica likovne kulture Dubravka Šešelj.

Metkovsko ljeto - baner
Mjesto tišine - Dan prvi- baner

Svatko od njih će napraviti, naslikati i donirati po dvije slike, odnosno skulpture, a prihod od prodaje namijenjen je za kupnju automobila Udruzi ‘Otac Ante Gabrić’.

Naime, Udruga Otac Ante Gabrić kroz različite aktivnosti i projekte od 2008. godine skrbi o starijim i nemoćnim osobama s područja grada Metkovića. Među aktivnostima Udruge je i pružanje socijalnih usluga ‘Pomoć u kući’ starijim korisnicima, pri čemu im gerontodomaćice Udruge pomažu u obavljanju svakodnevnih aktivnosti. Poseban značaj gerontodomaćica u životu krajnjih korisnika dolazi do izražaja u pandemiji koronavirusa, kada o starijim i nemoćnim osobama moramo posebno brinuti.

Sve ono što mi danas imamo naslijedili smo od osoba starije životne dobi. Zbog toga je naša dužnost brinuti o njima, posebice u vremenu pandemije koronavirusa, kada su upravo oni najviše ugroženi. Svatko od nas može i mora dati neki svoj doprinos kako bi im što više olakšali život. Mi iz Ustanove za kulturu i sport Metković smatramo kako Udruga Otac Ante Gabrić daje velik doprinos u pružanju skrbi starijim osobama s područja grada i prigradskih naselja, stoga smo im, uz veliku potporu Grada Metkovića, odlučili pomoći u kupnji novoga automobila koji će olakšati mobilnost njihovih djelatnika. Pozivamo sve one koji su u mogućnosti da kupe slike, odnosno skulpture te tako pomognu radu Udruge, ali i većoj kvaliteti života njihovih korisnika“, istaknula je ravnateljica Ustanove za kulturu i sport Metković, Zrinka Mijoč.

Osim što će novi automobil pomoći u lakšoj terenskoj mobilnosti gerontodomaćica Udruge, služit će i za prijevoz starijih korisnika na organizirane dnevne aktivnosti koje se svakim danom održavaju u prostorijama Udruge.

Otvorenje Susreta održat će se u ponedjeljak, 9. kolovoza u 9 sati, a otvorenje izložbe slika i skulptura bit će u utorak, 10. kolovoza u Galeriji GKS-a Metković s početkom u 20 sati. Otvorenje izložbe održat će se bez prisustva posjetitelja.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content