Predstavljena brošura posvećena Tomislavu Zubčiću Zupi

 

Na Ljetnoj sceni GKS-a Metković sinoć je predstavljena brošura (minimonografija) ‘Zupa – Tomislav Zubčić 2010. – 2020.’ u nakladi Građanske udruge Metković 600.

Brošura je tiskana još prošle godine, ali planirano predstavljanje na desetu obljetnicu Zupine smrti, u prosincu 2020., nije održano zbog epidemije koronavirusa, piše portal like metković.

Nakon uvodnog obraćanja Ivice Puljana u kojem se osvrnuo na Zupin veliki angažman u svekolikom javnom životu Metkovića, na njegove umjetničke početke se osvrnula prof. Radojka Bagur, inicijatorica ovoga projekta. Ivo Veraja je govorio o njegovom sportskom djelovanju kroz RK Mehanika zbog čega se iz rodnoga Splita preselio i ostao u Metkoviću. Ravnatelj Srednje škole Metković, Mario Obradović se osvrnuo na Zupin učiteljski rad s mnogim generacijama metalaca, a Jure Talajić o amaterskim glumačkim dosezima u MAK-u. Marko Marušić se ispred lađara prisjetio Zupe kao kneza Domagoja. Ante Dragobratović je u kratkim crtama sažeo Zupin umjetnički opus, a Danis Batinović Pekma se prisjetio nekih nezaboravnih Zupinih anegdota iz svijeta popularne glazbe.

U glazbenom dijelu su nastupili Davor Bukvić na mandolini,  a Darko Matičević je otpjevao Vučićevićevu Neretvu. Marijo Jurković recitirao pjesmu Mate Mustapića Naše lađe. Prikazan je i kratki film s fotografijama koje se nalaze u brošuri.

Na kraju se uime obitelji dirljivim riječima Zupina kćer Vera Zubčić zahvalila svima koji su sudjelovali u pripremi i objavljivanju ove monografije koja za nju i njezinu obitelj znači puno.

Tekst i fotografije: like metković 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content