Predsjednik Milanović primio članove Udruge lađara Neretve

 

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je izaslanstvo Udruge lađara Neretve u kojem su bili Luka Oršulić, predsjednik Udruge te Božo Zadro i Ante Šprlje, članovi Udruge.

Udruga lađara Neretve organizator je tradicionalnog Maratona lađa na Neretvi koji će se ove godine održati po 24. put. Predsjednik Milanović ujedno je pokrovitelj 24. Maratona lađa.

Tko je ovdje lud- baner
Brzi i neustrašivi_ baner
Bob Marley

Vodstvo Udruge lađara Neretve zahvalilo je Predsjedniku Republike na podršci i pokroviteljstvu, te su ga upoznali s planovima dodatne popularizacije i internacionalizacije Maratona lađa. Prema riječima Luke Oršulića, plan je organizatora da se u idućim godinama manifestacija produlji na cijeli tjedan i obogati dodatnim sadržajima čime bi se značajno pridonijelo i razvoju turističke ponude na cijelom području od Metkovića do Ploča. Ove će godine na Maratonu lađa sudjelovati 36 ekipa iz Hrvatske i inozemstva.

Maraton lađa je amatersko sportsko natjecanje u utrci lađama, tradicionalnim autohtonim plovilima u dolini rijeke Neretve. Održava se jednom godišnje na ruti dugoj 22.500 metara, a veslači se natječu u utrci rijekom Neretvom i njezinim rukavcima na potezu od Metkovića do Ploča.

Uz predsjednika Milanovića bili su pročelnik Kabineta predsjednika Bartol Šimunić i savjetnica Predsjednika za ljudska prava i civilno društvo Melita Mulić.

FOTO : Ured predsjednika Republike Hrvatske / Dario Andrišek

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content