Film ‘Ljubav oko svijeta’ Anđele i Davora Rostuhara predstavljen na Ljetnoj sceni GKS-a

 

Na Ljetnoj sceni GKS-a sinoć je predstavljen film ‘Ljubav oko svijeta’, autora Anđele i Davora Rostuhara.

Davor Rostuhar je hrvatski putopisac, fotograf i pustolov. U siječnju 2018. godine postao je prvi Hrvat koji je pješice s obala Antartike došao na Južni pol.

Na njegovu novu avanturu odlučio se poslije vjenčanja s Anđelom, s kojom je krenuo na jednogodišnje  putovanje cijelim svijetom tijekom kojeg su istraživali ljubav u različitim kulturama. Upravo je tako nastao film ‘Ljubav oko svijeta’ te istoimena knjiga.

„Tijekom godinu dana posjetili smo 30 država na svim kontinentima i napravili intervjue sa 120 parova. Tako je nastao film koji je napravila Anđela te knjiga koju sam napravio ja. Ljepota cijeloga projekta je što pokazuje što smo sve snimili i dokumentirali. Svaki posjetitelj koji čita knjigu ili gleda film može donijeti svoje zaključke, prema vlastitim svjetonazorima. Također, te priče ljudi širom svijeta mogu nam pomoći preispitamo svoje stavove, koje ili možemo potvrditi ili stvoriti neke nove“, kazao nam je Rostuhar.

Promocija filma Anđele i Davora Rostuhara održana je u organizaciji Ustanove za kulturu i sport Metković, a u sklopu programa Metkovskoga ljeta.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije