Održana 11. Rimska noć u Naroni

 

U organizaciji Turističke zajednice grada Metkovića i Arheološkoga muzeja Narona te uz potporu Grada Metkovića, u Vidu je večeras održana 11. po redu manifestacija ‘Rimska noć u Naroni’.

Iako je tradicionalna manifestacija zbog epidemioloških mjera protekla sa znatno manje posjetitelja, organizatori su se potrudili osmisliti zaista zanimljiv program na temu medicine u staroj Naroni.

Prvo pretkazanje-baner
Miracolues_baner
Istjerivaci_ baner

Tako je u sklopu ovogodišnjega programa održana radionica za djecu na istoimenu temu, a na stepenicama Arheološkoga muzeja Narona postavljeni su plakati na kojima su posjetitelji mogli saznati nešto više o medicini u staroj Naroni te ljekovitom bilju. Gosti su bili i predstavnici Turističke organizacije Kotor koji su prezentirali arheološko nalazište u Risnu.

Središnji dio programa održao se na terasi Arheološkoga muzeja, a posjetitelje su na početku pozdravili ravnateljica Turističke zajednice grada Metkovića Magdalena Medar Ujdur te ravnatelj Arheološkoga muzeja Narona Toni Glučina.

Novost ovogodišnje manifestacije bila je kazališna predstava ‘Vijesti iz Rima’ koju je izvela Kazališna Udruga Virko iz Šibenika, a koja je napravljena baš za ‘Rimsku noć u Naroni’.

Ni ove godine nije izostao ni tradicionalan Vodorige fire show, odnosno ples s vatrom koji je oduševio posjetitelje.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content