Na ovogodišnjem Maratonu lađa sudjeluje rekordan broj ekipa

 

U Hotelu ‘Narenta’ danas je održana konferencija za medije Udruge lađara Neretve na kojoj je predsjednik Luka Oršulić informirao javnost o pojedinostima vezanima za ovogodišnji Maraton lađa na Neretvi.

Kako je istaknuo Oršulić, na ovogodišnjoj manifestaciji sudjeluje rekordan broj od 54 ekipe, pri čemu je njih 36 na Maratonu lađa, a 18 na Maratonu lađarica.

Tjedan lađe na Neretvi započinje sutra u Opuzenu utrkama za startne pozicije na Maratonu lađa, a nastavlja se u četvrtak 8. Maratonom lađarica na kojem će nastupiti 216 veslačica. Start je ispod Lučkoga mosta u Metkoviću, a cilj u Opuzenu.

Na ovogodišnjem Maratonu lađa, stazu dugu 22 km veslat će više od 500 lađara, a izravni prijenos i ove godine bit će na HTV-u te na lokalnim radijskim postajama ‘Delta’ i ‘Ploče’.

Baš kao i lani, i ove godine Maraton lađa na Neretvi prate stroge epidemiološke mjere. Gledatelji tako neće moći pratiti Maraton na cilju ni na startu, već samo s obala Neretve. Također, zapovjedni brod bit će znatno manji nego prethodnih godina, pa se ne očekuje dolazak državnoga vrha. Uz lokalne i županijske predstavnike, izaslanik premijera Andreja Plenkovića bit će ministar Tomislav Ćorić.

Tjedan lađa na Neretvi završit će u nedjelju, 15. kolovoza povratkom lađa iz Ploča u Metković.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije