Umjetnički likovni susret – umjetnike pozdravio gradonačelnik Milan i predstavnice Udruge ‘Otac Ante Gabrić’

 

U tijeku je drugi dan Umjetničkoga likovnog susreta 2021. Metković koji se u organizaciji Ustanove za kulturu i sport Metković te uz potporu Grada Metkovića održava u Gradskome parku.

Umjetnike su danas pozdravili gradonačelnik Dalibor Milan, ravnateljica Ustanove za kulturu i sport Metković Zrinka Mijoč te predstavnice Udruge ‘Otac Ante Gabrić’ Paula Miličević i Andrea Šimunović.

Podsjetimo, riječ je o Umjetničkom likovnom susretu humanitarnoga karaktera na kojemu sudjeluju dobro poznati umjetnici: akademski slikar Ivan Listeš, akademski slikar Stjepan Ivanišević, akademski slikar / grafičar Jure Kokeza, akademski slikar Hrvoje Marko Peruzović, akademska slikarica Anamarija Obradović, dipl. oecc. Edo Unković, diplomirani konzervator, redovni profesor na UMAS-u Ivo Donelli i profesorica likovne kulture Dubravka Šešelj.

Svatko od njih će napraviti, naslikati i donirati po dvije slike, odnosno skulpture, a prihod od prodaje namijenjen je za kupnju automobila Udruzi ‘Otac Ante Gabrić’ koja skrbi o starijim osobama s područja Metkovića.

Otvorenje izložbe slika i skulptura nastalih tijekom Susreta održat će se večeras u Galeriji GKS-a Metković s početkom u 20 sati.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content