Započeo Umjetnički likovni susret 2021. Metković

 

U organizaciji Ustanove za kulturu i sport Metković te uz potporu Grada Metkovića u Gradskome parku je jutros započeo Umjetnički likovni susret 2021. Metković koji traje do srijede.

Na likovnom susretu sudjeluju dobro poznati umjetnici akademski slikar Ivan Listeš, akademski slikar Stjepan Ivanišević, akademski slikar / grafičar Jure Kokeza, akademski slikar Hrvoje Marko Peruzović, akademska slikarica Anamarija Obradović, dipl. oecc. Edo Unković, diplomirani konzervator, redovni profesor na UMAS-u Ivo Donelli i profesorica likovne kulture Dubravka Šešelj.

Prvo pretkazanje-baner
Miracolues_baner
Istjerivaci_ baner

Osim što je Umjetnički likovni susret 2021. veliki kulturni događaj u sklopu kojega je naš grad ugostio renomirane umjetnike, isti je i humanitarnoga karaktera.

Naime, svaki od umjetnika će napraviti, naslikati i donirati po dvije slike, odnosno skulpture, a prihod od prodaje namijenjen je za kupnju automobila Udruzi ‘Otac Ante Gabrić’ koja skrbi o starijim i nemoćnim osobama s područja Grada Metkovića. Novi automobil pomoći će u lakšoj terenskoj mobilnosti gerontodomaćica Udruge te za prijevoz korisnika na organizirane dnevne aktivnosti koje se svakim danom održavaju u prostorijama Udruge.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content