Formiran stručni tim Škole rukometa RK Metković – Mehanike

 

Za vrijeme ljetne stanke u RK Metković Mehanika intezivno se radilo na formiranju stručnog tima Škole rukometa, priopćili su iz Kluba.

Koordinator i trener prvog tima gospodin Željko Čagalj profesor TZK sa usmjerenjem iz rukometa i vlasnik EHF master coach licence. Svojim dvadesetogodišnjim iskustvom u trenerskom poslu nanizao je uspjehe sa nekoliko premijerligaša, međunarodno iskustvo u seniorskim selekcijama reprezentacije Saudijske Arabije, a posljednje što je radio prije dolaska u Metković bilo je osvajanje Azijske lige prvaka sa klubom Al Arabija iz Dohe.

Prvo pretkazanje-baner
Miracolues_baner
Istjerivaci_ baner

Prošlogodišnji trener prve ekipe, Filip Romić vodit će kadetsku ekipu 2004./2005. godište. Uz petogodišnje iskustvo treniranja prvog tima Filip je viši trener i vlasnik EHF master coach licence.

Mlađe kadete, generacija 2006./2007. kao i do sada vodi Rudolf Ćužić. Obzirom na konstantu koju su imali ti treninzi Rudolf je pokazao ambiciju da se trenerski obrazuje i napreduje.

Dječake 2008./2009. trenira Hrvoje Batinović. Čovjek za kojeg nema potrebe trošiti puno riječi. Izvrstan igrač, osvajač medalja za hrvatsku reprezentaciju. Uz sav svoj igrački talent Hrvoje je potkovan kineziološkim fakultetom, smjer rukomet tako da i u tom segmentu daje punu podršku mladim polaznicima.

Miljenko Šprlje je bivši igrač našeg kluba, kapetan juniorske reprezentacije te polaznik trenerskog tečaja na Olimpijskoj akademiji. U našoj školi rukometa trenirat će dječake 2010./2011.

Posljednja kategorija je mini rukomet za koju je ideja bila dovesti mladu osobu, kineziologa. Bilo je potrebno naći osobu koja će vršiti ulazni upis tj. prikupljati djecu i pokušati omasoviti taj dio škole rukometa. Članovi kluba odlučili su se za Duju Tolja. Uz sve tražene karakteristike Duje ima i iskustvo u radu sa najmlađim dobnim skupinama.

„Ideja je da kroz plan i program koji će biti prezentiran u narednih dva tjedna svaka kategorija radi po određenom programu. Želja nam je da valoriziramo trenerski rad kroz naučenost tih tehničko-taktičkih elemenata. Naš plan je kroz kontinuiran rad kreirati prepoznatljivu školu, omasoviti omladinski pogon i da djeca imaju priliku odigrati dva do tri turnira izvan Metkovića godišnje. Kroz dogledno vrijeme gledat ćemo kako djeca iz rukometne škole ulaze u prvu ekipu našeg kluba. Ovim putem želimo upoznati sve zainteresirane sa radom naše škole rukometa. Sa početkom nove školske godine nadamo se i novim polaznicima kako bi smo zajedno odrastali uz sport“, poručuju iz RK Metković Mehanika.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content