U Galeriji GKS-a koncert održale Nataša Antoniazzo (mezzosopran) i Mia Elezović (glasovir)

 

U Galeriji GKS-a Metković sinoć su koncert klasične glazbe održale Nataša Antoniazzo (mezzosopran) i Mia Elezović (glasovir).

Nagrađivane glazbenice metkovskoj su publici izvele djela Ivana Langa, Božidara Širola, Božidara Kunca, Ive Lhotke Kalinskoga, Borisa Paandopula, Ivana Brkanovića, Davora Bobića i Jakova Gotovca.

Brzi i neustrašivi_ baner
Bob Marley

Nataša Antoniazzo magistrirala je pjevanje na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Snježane Bujanović-Stanislav. Za vrijeme studija nastupa u Opernom studiju Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu. Usavršavala se kod operne pjevačice Grace Bumbry na Međunarodnoj ljetnoj akademiji „Mozarteum“ u Salzburgu i prof. Jonathana Morrisa u Švicarskoj te kod svjetski renomirane hrvatske mezzosopranistice Ruže Pospiš Baldani u Zagrebu.

Antoniazzo redovito održava solističke koncerte, nastupa kao alt solo u raznim oratorijima te kao komorni glazbenik u koncertnim dvoranama i na raznim glazbenim festivalima u Hrvatskoj, Francuskoj, Njemačkoj, Švicarskoj, Švedskoj, Italiji i Španjolskoj. Spada pod umjetnike Ministarstva vanjskih poslova RH te predstavlja hrvatske skladatelje širom svijeta. Surađuje i s Hrvatskom Filharmonijom, Quadolibet ansamblom, član je „Hrvatskog Sakralnog Tria“ u sastavu Jasna Šumak-Picek-orgulje, Klasja Modrušan-sopran. Zatim je član Dua „ Gitaramezzo“ u suradnji s Tvrtkom Sarićem na gitari. Antoniazzo snima komornu glazbu za Hrvatsku radio televiziju uz pijanisticu Miu Elezović te Ljudmilu Šumarovu, a 2011. godine snimila je zvučne zapise skladbi F. Kuhača za Hrvatsku akademiju znanosti i umjetnosti u suradnji s pijanisticom Ljudmilom Šumarovom.

Mia Elezović svoje glazbeno obrazovanje započela je kod Blaženke Zorić u Glazbenoj školi Vatroslava Lisinskog u Zagrebu. Studirala je klavir na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Zvjezdane Bašić, gdje je 1995. godine diplomirala, a 2001. i magistrirala. Od 1995. do 1997. studirala je na Visokoj školi za glazbu i scensku umjetnost (Hochschule für Musik und darstellende Kunst) u Beču u klasi prof. Hansa Petermandla. 1997. nastavila je studij glazbe u klasi prof. Herberta Seidela na Visokoj glazbenoj školi (Musikhochschule) u Frankfurtu, gdje je u veljači 2002. također diplomirala. Usavršavala se aktivno sudjelujući u majstorskim tečajevima svjetski renomiranih pijanista i komornih glazbenika kao što su Stephen Bishop-Kovacevich, Edith Picht-Axenfeld, Oksana Jablonskaja, Leonard Hokanson, John Perry, Rudolf Kehrer, Jean-François Antonioli, John O’Conor, Daniel Pollack, Philippe Entremont i Lee Fiser.

Održala je brojne solističke klavirske recitale, a nastupala je i s mnogim različitim komornim sastavima u Hrvatskoj, Austriji, Švicarskoj, Belgiji, Češkoj, Njemačkoj, Nizozemskoj, Italiji, Sloveniji, Španjolskoj, Japanu i Americi. Kao solistica nastupala je sa Zagrebačkom filharmonijom, Simfonijskim orkestrom Hrvatske radiotelevizije, Dubrovačkim simfonijskim orkestrom, Hrvatskim komornim orkestrom, Gudačkim orkestrom Gaudeamus, Komornim orkestrom Histoire (Histoire Chamber Orchestra), Ansamblom Tactus, itd. Kazushi Ono, Pavle Dešpalj, Pascal Rophé, Peter Škerjanec, Zlatan Srzić, Tomislav Fačini, Tara Simoncic, Kenneth Kiesler, Jeffrey Milarsky, James Baker, Elliot Moore, George Tsontakis i Reona Ito samo su neki od dirigenata s kojima je do danas vrlo uspješno surađivala.

Koncert je održan u organizaciji Ustanove za kulturu i sport Metković, a uz potporu Ministarstva kulture i medija RH i Grada Metkovića.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content