Policija pronašla nestalu osobu na području Metkovića

 

U subotu, 14. kolovoza,  oko 20 sati, starija muška osoba, koja boluje od demencije, udaljila se  od kuće na području Metkovića, nakon čega su ga obitelj i susjedi pokušali pronaći, međutim pokušaj pronalaska bio je neuspješan.

Kasnije te večeri, oko 22,30 sati za pomoć su se obratili dežurnim djelatnicima Postaje granične policije Metković i Policijske postaje Metković.

Prvo pretkazanje-baner
Miracolues_baner
Istjerivaci_ baner

Odmah nakon prijave timovi policijskih službenika su s potražnim psima izišli na teren. Iako su susjedi bili uvjereni da su sva okolna područja pretražena, nakon pola sata javili su se policijski službenici s vijesti o pronalasku nestalog.

Policiji se pismeno obratio sin nestale osobe koji je izrazio zahvalu i pohvalu policijskim službenicima koji su se, prema njegovim riječima, iskazali kao doista obučeni i požrtvovni, ali prije svega kao osobe s temeljnim ljudskim vrijednostima, suosjećajni s onima kojima treba pomoći.

„Prije svega zahvalni na dostavljenim pohvalama, članu obitelji koji nam se obratio, kao i cjelokupnoj javnosti želimo poslati poruku da je policija samo radila svoj posao i da smo iznimno sretni što smo svojim djelovanjem pridonijeli spašavanju ljudskog života. To je jedno od najljepših  iskustava u policijskom poslu“, poručili su iz PU DNŽ.

FOTO: Ilustracija / Policijska uprava Istarska

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content