Memorijal Zvone i Eki: Neretvinim dječacima zlato

 

Pobjedom dječaka Neretve završen je 7. Memorijalni nogometni turnir Zvone i Eki u organizaciji Udruge Prvi ročnik HV Ploče i suorganizaciji NK Jadran LP.

Na pomoćnom igralištu pločanskog trećeligaša s umjetnom travom održano je zanimljivo nadmetanje dječaka U-10 četiri neretvanska kluba. 

U polufinalnim susretima slavili su metkovski klubovi. Neretva je nakon izjednačenog prvog dijela u nastavku s četiri pogotka uvjerljivo pobijedila Neretvanac. ONK Metković je u samoj završnici nadmetanja s domaćinom s(p)retno izjednačio autogolom, da bi na penale zaslužio finale.

Broncu su domaćini osvojili sigurnom igrom tijekom cijelog susreta, a u nastavku su pobjedu potvrdili s dva pogotka. Neretva je u finalu protiv gradskih suparnika onkovaca nakon prvog dijela bila u zaostatku, međutim predvođeni Lukom Mandićem u napadu i sigurnim Lukom Rajićem na vratima okrenuli su sve u svoju korist, te pobjednički pehar odnijela na lijevu obalu Neretve.

Za najboljeg vratara turnira proglašen je Luka Rajić, a prvi topnik turnira s tri pogotka je njegov suigrač Luka Mandić, naravno obojica iz pobjedničke momčadi. Nagrada za najboljeg igrača otišla je zasluženo u ruke Petra Malića, sedmice malih Jadranaša.

REZULTATI: Neretva – Neretvanac 6:1 (A. Paponja, A. Ujdur, Z. Čuže, L. Mandić, R. Proleta, L. Popić ag / A. Sršen),

Jadran LP – ONK Metković 1:1 (3:4) (M. Radaljac / I. Žulj ag).

Za 3.mjesto Jadran LP – Neretvanac 4:1 (B. Ostojić, M. Radaljac, L. Pijević, A. Beidenegl);

finale Neretva – ONK Metković 3:1 (L. Mandić 2, G. Čuže / J. Vekić).

Foto i tekst: Jurica Vukojević

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije