U Metkoviću ostvareno više noćenja u odnosu na 2019., gosti produljuju vrijeme boravka

 

Na području TZ Grada Metkovića od 1. siječnja do 31. kolovoza 2021. godine ostvareno je 4.343 dolazaka, koji su generirali 10.645 noćenja.

Ti turistički rezultati pokazuju kako je u prvih osam mjeseci ove godine ostvareno 89 % dolazaka iz rekordne 2019. godine, a broj noćenja već sada je premašio brojku od tadašnjih 10.112. Naime, od siječnja do kraja kolovoza 2021. ostvareno je 10.645 noćenja što je za 5 % više. Uz domaće goste koji su ostvarili 57 % dolazaka, odnosno 41 % noćenja, u Metković su najviše dolazili gosti iz Poljske, Njemačke, Ukrajine, Srbije, Slovenije, Francuske, Švicarske, Rumunjske i Austrije, a najpopularniji smještajni kapaciteti u Metkoviću su svakako hoteli i objekti u domaćinstvu.

Tko je ovdje lud- baner
Brzi i neustrašivi_ baner
Bob Marley

Direktorica Turističkoga ureda Turističke zajednice Grada Metkovića Magdalena Medar Ujdur ističe zadovoljstvo ovogodišnjim turističkim rezultatima, ali i time što gosti produljuju vrijeme boravka u Metkoviću.

„Kada je u pitanju područje TZ Grada Metkovića, naši kapaciteti su uglavnom otvoreni tijekom cijele godine, što znači da nam gosti dolaze i u predsezoni. Međutim, kao i u ostatku Hrvatske, zbog ublažavanja epidemioloških mjera od 1. srpnja povećan nam je broj dolazaka i noćenja. Svakako imamo razloga za zadovoljstvo kada su u pitanju protekli mjeseci, ali i za najavama za jesen. Naime, tijekom jeseni započinju naši popularni turistički programi poput berbe mandarina i fotosafarija, a iznajmljivači i ugostitelji imaju veliki broj rezervacija za rujan i listopad. Ne znamo što nam budućnost donosi kada je u pitanju pandemija koronavirusa, ali vjerujemo da će se dobri rezultati nastaviti i do kraja godine. Također, raduje nas što gosti produljuju vrijeme boravka u Metkoviću. Naime, strani gosti ostvarili su 2.257 dolazaka i 6.241 noćenje, pri čemu možemo reći da ostaju u prosjeku tri dana, što prije nekoliko godina nije bilo tako. To nam samo pokazuje da gosti prepoznaju našu destinaciju i ponudu koju imamo“, kazala je Medar Ujdur.

Metković kao destinaciju te ponudu koju ima TZ Grada Metkovića u suradnji s Gradom Metkovićem promovira na različite načine. Osim tradicionalnih sadržaja koji već godinama privlače turiste u naše krajeve, intenzivno se radi i na razvoju selektivnih i održivih oblika turizma.

„Našu destinaciju kontinuirano promoviramo na različitim tržištima i preko različitih kanala prodaje. Uz ono što mi već imamo intenzivno radimo na razvoju selektivnih i održivih oblika turizma, poput cikluturizma, birdwatchinga, kuća za odmor itd., a svi ti turistički programi, uz fotosafari, berbu mandarina, naše predivne muzeje, gastronomiju, tradiciju, kulturu, prirodu i povijest su izvrstan mamac za goste. U našoj destinaciji gosti mogu vidjeti mnogo toga na jednom mjestu, mogu istražiti ostatak predivne doline Neretve, ali i obići poznate destinacije koje su nama blizu, poput Dubrovnika, Međugorja, Splita, Mostara itd.“, kazala je Medar Ujdur.

 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content