Marino Komazin novi voditelj Nogometne akademije NK Neretva

 

Iz NK Neretva predstavili su novog voditelja Nogometne akademije, Marina Komazina.

Marino je bivši igrač Neretve, Neretvanca te Jadrana, a kao trener radio je s kadetima Neretvanca i pionirima Neretve.

Back to black_baner
Back to black_baner

Kad ste se počeli baviti trenerskim poslom, kako je to sve krenulo?

S navršenih 7 godina otac me doveo u NK Neretvu i upisao u školu nogometa, što je obilježilo moj daljnji životni put. Poslije srednje škole upisao sam Kineziološki fakultet u Zagrebu i nastavio igrati nogomet po zagrebačkim klubovima, koliko se moglo pratiti. Nakon završenog studija u Zagrebu kratko odlazim igrati u Njemačku.

Odlučili ste se vratiti i odustati od nogometne karijere?

Tako je, oduvijek mi je želja bila rad s mladima i upisujem se na HNS-ov UEFA B program za licenciranje trenera. Sljedeće 4 godine radim kao trener u mlađim uzrastima po lokalnim klubovima, zatim se vraćam tamo gdje je sve počelo u školu nogometa NK Neretva. Nakon 2 godine predanog rada kao trener u školi nogometa, uprava je prepoznala moj trud i znanje te mi je ukazala povjerenje i evo me tu gdje sam sad, voditelj Akademije.

Imaju li neka nova trenerska lica u Akademiji?

Da, napravio sam neke manje promjene u želji da poboljšamo kvalitetu rada s djecom. Vjerujem da će treneri dati svoj maksimum kako bi ostvarili što bolji uspjeh u narednoj sezoni.

Koje ciljeve ste postavili kao voditelj Akademije?

Neretva oduvijek ima veliki broj djece i igra najjače lige u odnosu na lokalne klubove, samim time je i nositelj kvalitete sviđalo se to nekom ili ne. Za cilj sam stavio promijeniti masovnost (improvizaciju ) u kvalitetan rad, te samim time Neretvu postaviti kao bazen za mlade talente okupljene na jedno mjesto, jer to je nužno potrebno ovoj dolini Neretve. Do nove godine osuđeni smo na improvizaciju (zbog izgradnje pomoćnog terena), ali s dolaskom umjetne trave na pomoćno igralište to će se promijeniti.

 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content