Sand Art Festival na Ušću Neretve

 

Na Ušću Neretve od 17. do 23. rujna održat će se Međunarodni umjetnički projekt SAN – Sand Art Neretva Festival.

Sand Art, umjetnost s pijeskom kreativni je spoj umjetničkog izričaja i prirode, odnosno kreativnog oblikovanja u ili na pijesku. Ono označava iscrtavanje prostornih crteža pomoću grablji ili kolaca, potom, oblikovanje skulptura od pijeska, ali i ostale aktivnosti, zanimljivih svim posjetiteljima, odnosno, umjetnicima ili pak ljubiteljima land arta.

Ane Paška_ baner
prica-o-leptirza baner
Kaskader_ baner

SAN Festival je projekt koji se održava u organizaciji osječke Udruge SLAMA – udruge za poticanje umjetničke svijesti u društvu, u suradnji s opuzenskom Udrugom St. Valerio (koja stoji iza njihovog najpoznatijeg projekta Zen-Opuzen Festivala).

Također, SAN Festival već prvu godinu svoga postojanja, dobiva podršku Ministarstva kulture i medija, TZ gradova Ploče i Opuzen, Grada Opuzena i Dubrovačko-neretvanske županije, a okuplja umjetnike koji će u tjedan dana stvaranja kreirati program i sadržaj za djecu, mlade i sve zainteresirane.

Tom prigodom, organizirat će se likovne radionice kreiranja prostranih crteža na pijesku te interatktivne kreativne radionice plesa, plesnog pokreta i fotografije (“photopainting”).

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content