PP Metković: Dani sigurnosti u prometu

 

Od 16. do 22. rujna 2021. godine u organizaciji europske mreže prometne policije ROADPOL održavaju se Dani sigurnosti u prometu.

U prosjeku u Europi svaki dan smrtno strada oko 70 sudionika u prometu te je stoga cilj kampanje pridonijeti smanjenju broja smrtno stradalih osoba u prometu raznim preventivno-represivnim aktivnostima koje će se u sklopu kampanje provoditi diljem Europe.

Ane Paška_ baner
prica-o-leptirza baner
Kaskader_ baner

Kampanja se održava paralelno s jubilarnim 20. Europskim tjednom mobilnosti i ROADPOL-ovom operativnom akcijom na distrakciju. Provodi se u suradnji s Europskom komisijom, a ovogodišnji ambasador je Mika Hakkinen, dvostruki svjetski prvak Formule 1, koji je za ovu prigodu snimio i promotivni video. Dodatne informacije o aktivnostima u okviru Dana sigurnosti u prometu svi zainteresirani mogu pronaći na interaktivnoj mapi na službenoj stranici ROADPOL Safety Days.

Današnji dan, 21. rujna obilježava se kao Dan bez poginulih u prometu. U svim policijskim upravama i postajama na području Republike Hrvatske, pa tako i na području Policijske Postaje Metković pojačane su preventivno-represivne aktivnosti policije s ciljem suzbijanja najtežih prometnih prekršaja, uz korištenje maksimalnog broja raspoloživih policijskih službenika i potrebne tehnike.

Na dvije lokacije u gradu Metkoviću i Opuzenu građani su se mogli uključiti i potpisivanjem prisege o poželjnom ponašanju svih sudionika u cestovnom prometu, kao i postati dio dijaloga na društvenim mrežama korištenjem hashtaga #ROADPOLSafetyDays.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content