Nastavnici Srednje škole Metković na 2. Forumu o toplinarstvu

 

U okviru projekta ARS MECHANICA za nove kompetencije nastavnici strojarske struke Srednje škole Metković Zoran Grgić i Matej Lazarević sudjelovali su na 2. Forumu o toplinarstvu – rješenja za daljinsko grijanje i hlađenje.

Forum je održan 16. i 17. rujna u Vukovaru u organizaciji „Energetika Marketing d. o. o“  i domaćina foruma „TEHONSTAN Vukovar“. Tijekom dva dana Foruma izlagalo je preko 25 predavača, koji su predstavili razna kvalitetna rješenja o unapređivanju učinkovitosti sustava grijanja i hlađenja u RH, strategiju razvoja tržišta toplinske energije te neka nova energetska unapređenja daljinskih sustava grijanja i hlađenja.

Ane Paška_ baner
prica-o-leptirza baner
Kaskader_ baner

Sa skupa se moglo zaključiti da toplinarski sustavi više nisu onakvi kakvi su bili nekada širom Hrvatske, u tijeku su manji ili opsežniji projekti njihove obnove i modernizacije, a kao energent se sve više koriste obnovljivi izvori energije.

Skup je dio programa stručnog usavršavanja za razdoblje 2021/22.godine Hrvatske stručne znanstvene udruge za energiju, strojarske tehnologije i obnovljive izvore energije (HESO) i tvrtke „Energetika Marketing“.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content