‘Rendez-vous au cinéma’ – ‘Osam žena’ u Kinu ‘Pobjeda’ Metković

 

I ove godine Kino ‘Pobjeda’ Metković uključeno je u Festival ‘Rendez-vous au cinéma’, odnosno Mjesec francuskoga filma.

Prva projekcija je film ‘Osam žena’, a održat će se u utorak, 28. rujna s početkom u 20 sati.

Ane Paška_ baner
prica-o-leptirza baner
Kaskader_ baner

Radi se o vrlo zabavnoj crnohumornoj komediji s elementima mjuzikla, živih boja i luksuznih kostima, koja je adaptacija kazališnog komada Roberta Thomasa. Jednoga jutra imućni je tvorničar pronađen mrtav u svojoj sobi. Osam žena, koje se istodobno nađu na njegovom imanju, njegove su potencijalne ubojice: njegova supruga Gaby, kćeri Suzon i Catherine, punica Mamy, šogorica Augustine, sestra Pierrette, kuharica Chanel i sluškinja Louise.  Stvari postaju zamršene kada svaka od njih otkriva svoje tajne i do samog kraja ne može se ni pretpostaviti koja od njih je zapravo taj hladnokrvni ubojica.

Svih je osam glumica, za sjajan doprinos glumačkoj skupini filma, osvojilo Srebrnog medvjeda na berlinskom festivalu. Ulaz na projekciju je slobodan!

Ovogodišnji ‘Rendez-vous au cinéma’ održat će se od 17. rujna do 17. listopada u tridesetak nezavisnih kina diljem Hrvatske, a povodom svečane 100. godišnjice Francuskog instituta u Hrvatskoj osmišljen je program od šest filmskih naslova koji predstavljaju različite estetske trendove suvremene francuske kinematografije. Riječ je o višestruko nagrađivanim filmovima koji su ujedno privukli i mnoštvo gledatelja u kinodvorane.

Program je realiziran u suradnji s Francuskim institutom u Hrvatskoj, Hrvatskim audiovizualnim centrom i Animafest Zagreb.

 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content