Željko Čagalj: Na početku smo posla koji se zove ‘Vraćamo Metković u Premijer ligu’

 

U prostorijama RK Metković – Mehanika danas je održana konferencija za medije na kojoj su predstavnici kluba govorili o svojim očekivanjima u novoj sezoni 1. HRL jug.

Uz glasnogovornicu Mariju Bošnjak, na konferenciji su sudjelovali novi trener Željko Čagalj, sportski direktor Joško Jukić, kapetan Antonio Cvitanović te igračko pojačanje Danijel Arapović.

dina_baner
Zemlja loših

Rukometaši Metković – Mehanike novu sezonu otvaraju sutra utakmicom s RK Gospić. U prethodnom razdoblju igrači su prošli vrlo dobre pripreme, u klub je došlo nekoliko novih pojačanja, a kako su istaknuli svi govornici na konferenciji cilj u novoj sezoni je ostvariti plasman za ulazak u Premijer ligu.

Vrlo važna karika za ostvarenje toga cilja je zasigurno novi trener Željko Čagalj – poznati rukometni stručnjak koji je klub preuzeo prije nekoliko mjeseci.

„Čeka nas velik posao. Došao je velik broj novih igrača, novi trener, nova koncepcija i nove ideje. Smatram da ako u rukometu želite igrati dobro, morate igrati jednostavno. Put do jednostavnosti je dug, a sastoji se od gomile treninga. Mi smo u sedam tjedana odradili 50 treninga te nekoliko prijateljskih utakmica. Dobar dio treninga je iza nas, ali još ih mnogo predstoji za daljnji napredak. Unatoč svemu, mi vjerujemo u našu kvalitetu i naš rad. Napravili smo obrise onoga što želimo igrati, a to je rukomet visokog intenziteta, kako u obrani tako i u kontaktima, pozicijskom napadu i trčanju. Vjerujemo da će to biti dobro za pobjeđivanje, ali ističem, na početku smo posla koji se zove ‘Vraćamo Metković u Premijer ligu’. To su naši ciljevi od kojih ne bježimo kada je u pitanju seniorska ekipa. Naravno, cilj i podignuti Školu rukometa na jednu višu razinu kako bi ona bila tvornica velikih rukometnih igrača“, kazao je Čagalj te istaknuo kako je atmosfera u seniorskoj ekipi vrlo dobra.

„Moji dojmovi o Metkoviću su predivni. Postoji želja i volja da se nešto dobro napravi i prepoznatljiv je trud da se to realizira. Trud igrača, ljudi u klubu te Gradske uprave koja prepoznaje da je rukomet jedan važan i ozbiljan sport koji treba zauzimati visoko mjesto u našem gradu. Također, atmosfera u ekipi je vrlo motivirajuća. Sviđa mi se što su se u RK Metković – Mehaniku vratili igrači koji su ponikli iz Metkovića i oni imaju jednu lijepu i zdravu emociju. Znaju što Metkoviću znači Premijer liga i veći motiv od toga ne postoji“, istaknuo je Čagalj.

O ekipi, ali i novim pojačanjima u klubu govorio je i sportski direktor Joško Jukić.

„Kada je naša ekipa u pitanju, mogu ponosno istaknuti da imamo većinu domaćih igrača, uz dva dečka iz Jajca te nekoliko igrača iz okolnih gradova. To su momci koji naš klub i grad smatraju svojima te prednjače u vidu borbenosti na terenu. Vrlo smo ponosni na naše igrače i sretni smo što iz dana u dan napredujemo u svakom pogledu. Vodstvo kluba, na čelu s trenerom Željkom Čagljem točno zna zbog čega je tu i iskreno se nadam da ćemo se svi zajedno radovati uspjesima kluba koji su neminovni uz ovakav rad i odnos kakav svi igrači i treneri imaju u ovom klubu. Svi igrači zasada odrađuju svoje zadatke kako treba. Nadam se sutrašnjem dobrom otvaranju sezone“, kazao je Jukić.

Među pojačanjima u klubu je i Danijel Arapović.

„Vraćam se tu gdje je sve počelo. Novi trener, stari posao i moj grad. Ambicije kluba su se poklopile s mojim željama i nadam se najboljem. S našim trenerom dobro funkcioniramo, vjerujem u našu ekipu i vjerujem da će biti dobra sezona. Dat ćemo sve od sebe“, naglasio je Arapović.

Dobru sezonu i borbenost ekipe obećao je i kapetan Antonio Cvitanović.

„Došlo je dosta novih igrača u odnosu na prošlu sezonu, ali svi se međusobno vrlo dobro poznajemo i jedva čekamo da krenu utakmice. Pripreme su dobro prošle, prijateljske utakmice su dobro prošle i svi smo vrlo zadovoljni. Pozivam sve gledatelje da dođu na utakmicu i podrže nas. S naše strane mogu obećati da ćemo svaku utakmicu davati sve od sebe“, kazao je Cvitanović.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content