Željko Čagalj: Na početku smo posla koji se zove ‘Vraćamo Metković u Premijer ligu’

 

U prostorijama RK Metković – Mehanika danas je održana konferencija za medije na kojoj su predstavnici kluba govorili o svojim očekivanjima u novoj sezoni 1. HRL jug.

Uz glasnogovornicu Mariju Bošnjak, na konferenciji su sudjelovali novi trener Željko Čagalj, sportski direktor Joško Jukić, kapetan Antonio Cvitanović te igračko pojačanje Danijel Arapović.

Rukometaši Metković – Mehanike novu sezonu otvaraju sutra utakmicom s RK Gospić. U prethodnom razdoblju igrači su prošli vrlo dobre pripreme, u klub je došlo nekoliko novih pojačanja, a kako su istaknuli svi govornici na konferenciji cilj u novoj sezoni je ostvariti plasman za ulazak u Premijer ligu.

Vrlo važna karika za ostvarenje toga cilja je zasigurno novi trener Željko Čagalj – poznati rukometni stručnjak koji je klub preuzeo prije nekoliko mjeseci.

„Čeka nas velik posao. Došao je velik broj novih igrača, novi trener, nova koncepcija i nove ideje. Smatram da ako u rukometu želite igrati dobro, morate igrati jednostavno. Put do jednostavnosti je dug, a sastoji se od gomile treninga. Mi smo u sedam tjedana odradili 50 treninga te nekoliko prijateljskih utakmica. Dobar dio treninga je iza nas, ali još ih mnogo predstoji za daljnji napredak. Unatoč svemu, mi vjerujemo u našu kvalitetu i naš rad. Napravili smo obrise onoga što želimo igrati, a to je rukomet visokog intenziteta, kako u obrani tako i u kontaktima, pozicijskom napadu i trčanju. Vjerujemo da će to biti dobro za pobjeđivanje, ali ističem, na početku smo posla koji se zove ‘Vraćamo Metković u Premijer ligu’. To su naši ciljevi od kojih ne bježimo kada je u pitanju seniorska ekipa. Naravno, cilj i podignuti Školu rukometa na jednu višu razinu kako bi ona bila tvornica velikih rukometnih igrača“, kazao je Čagalj te istaknuo kako je atmosfera u seniorskoj ekipi vrlo dobra.

„Moji dojmovi o Metkoviću su predivni. Postoji želja i volja da se nešto dobro napravi i prepoznatljiv je trud da se to realizira. Trud igrača, ljudi u klubu te Gradske uprave koja prepoznaje da je rukomet jedan važan i ozbiljan sport koji treba zauzimati visoko mjesto u našem gradu. Također, atmosfera u ekipi je vrlo motivirajuća. Sviđa mi se što su se u RK Metković – Mehaniku vratili igrači koji su ponikli iz Metkovića i oni imaju jednu lijepu i zdravu emociju. Znaju što Metkoviću znači Premijer liga i veći motiv od toga ne postoji“, istaknuo je Čagalj.

O ekipi, ali i novim pojačanjima u klubu govorio je i sportski direktor Joško Jukić.

„Kada je naša ekipa u pitanju, mogu ponosno istaknuti da imamo većinu domaćih igrača, uz dva dečka iz Jajca te nekoliko igrača iz okolnih gradova. To su momci koji naš klub i grad smatraju svojima te prednjače u vidu borbenosti na terenu. Vrlo smo ponosni na naše igrače i sretni smo što iz dana u dan napredujemo u svakom pogledu. Vodstvo kluba, na čelu s trenerom Željkom Čagljem točno zna zbog čega je tu i iskreno se nadam da ćemo se svi zajedno radovati uspjesima kluba koji su neminovni uz ovakav rad i odnos kakav svi igrači i treneri imaju u ovom klubu. Svi igrači zasada odrađuju svoje zadatke kako treba. Nadam se sutrašnjem dobrom otvaranju sezone“, kazao je Jukić.

Među pojačanjima u klubu je i Danijel Arapović.

„Vraćam se tu gdje je sve počelo. Novi trener, stari posao i moj grad. Ambicije kluba su se poklopile s mojim željama i nadam se najboljem. S našim trenerom dobro funkcioniramo, vjerujem u našu ekipu i vjerujem da će biti dobra sezona. Dat ćemo sve od sebe“, naglasio je Arapović.

Dobru sezonu i borbenost ekipe obećao je i kapetan Antonio Cvitanović.

„Došlo je dosta novih igrača u odnosu na prošlu sezonu, ali svi se međusobno vrlo dobro poznajemo i jedva čekamo da krenu utakmice. Pripreme su dobro prošle, prijateljske utakmice su dobro prošle i svi smo vrlo zadovoljni. Pozivam sve gledatelje da dođu na utakmicu i podrže nas. S naše strane mogu obećati da ćemo svaku utakmicu davati sve od sebe“, kazao je Cvitanović.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content