U Metkoviću je jutros započeo ”HandbaALL IN“ – inkluzivni sportski program za djecu s teškoćama u razvoju

 

U Gradskoj sportskoj dvorani jutros je održan prvi trening sportskoga programa za djecu s teškoćama u razvoju pod nazivom ‘HandbALL IN’.

Riječ je o programu kojega je u Hrvatskoj 2019. pokrenula bivša rukometna reprezentativka Maida Arslanagić, ujedno i magistra logopedije te trenerica rukometa. Osim Arslanagić, trening su jutros vodili voditeljica programa u Metkoviću Romana Ćuže, bivša rukometna reprezentativka Ivanka Hrgović Momčilović, bivši rukometaš, danas rukometni trener Milan Šteković Šutić te bivša odbojkaška reprezetativka Tatjana Golubović.

Prvo pretkazanje-baner
Miracolues_baner
Istjerivaci_ baner

Kako je istaknula Arslanagić, svrha programa je poticanje djece i mladih s teškoćama u razvoju na bavljenje tjelesnom aktivnošću, njihovo uključenje u zajednicu u kojoj žive te poboljšanje njihovih životnih i socijalnih vještina.

„Cijela ideja današnjega treninga bila je da pokažemo roditeljima kako radimo i koji je princip programa. Princip je takav da svako dijete ima svoga asistenta u treningu pomoću kojih želimo omogućiti djeci individualni pristup na način da prilagodimo zadane zadatke i vježbe, sukladno njihovim mogućnostima. Program okuplja razne sportaše iz svih sportova, a konačni je cilj omogućiti djeci s teškoćama da se bave sportom. Također, osim rukometaša u program su uključeni sportaši iz različitih sportova“, kazala je Arslanagić.

Treninzi u Metkoviću održavat će se subotom u Gradskoj sportskoj dvorani, pri čemu će biti besplatni za svu djecu i mlade s teškoćama u razvoju. Na današnjem treningu sudjelovalo je 15-ak djece, ali prijave su još uvijek moguće.

„Zahvaljujući Gradu Metkoviću, gradonačelniku Daliboru Milanu i Sportskoj zajednici Grada Metkovića program će bit besplatan za svu zainteresiranu djecu. Dosada imamo velik broj prijavljene djece, ali prijave su još uvijek moguće. Program u Metkoviću je tek u začetku, a želja nam je da osim kineziologa uključimo i razne terapeute te da sport bude alat kojim će djeca dobiti jedan dio potrebne terapije. Ovim putem pozvala bih i sve zainteresirane volontere, koji bi bili u ulozi asistenata u treningu, da se prijave u program te nesebično pomognu djeci s teškoćama u razvoju da se ravnopravno uključe u zajednice u kojoj žive“, naglasila je Arslanagić

U ime Grada Metkovića okupljenima se na početku treninga obratio i predsjednik Sportske zajednice grada Metkovića te pomoćnik ravnateljice Ustanove za kulturu i sport Metković Ante Zovko.

„Izuzetno mi je drago što je jedan ovakav hvalevrijedan program došao u Metković. Drago mi je što smo kao Grad Metković te Sportska zajednica Grada Metkovića mogli pomoći da ovaj program bude dostupan svima bez naknade. Nadam se da će se odazvati što više djece“, istaknuo je Zovko.

Prijave djece te više informacija o programu mogu se doznati kontaktom e-mail: handball@handball-in.com ili na broj telefona 095/590 2200 (Romana Ćuže).

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content