U Gradskome parku održava se 8. Međunarodni sajam poljoprivrednih i ruralnih proizvoda „Eko rural“

 

U Gradskome parku jutros je otvoren 8. Međunarodni sajam poljoprivrednih i ruralnih proizvoda ‘Eko rural’ koji je okupio 30-ak izlagača.

Ovogodišnji ‘Eko rural’ otvorio je gradonačelnik Dalibor Milan, a uz nazočnost Nebojše Jerkovića iz Modro-zelene zadruge, Simone Pavlović iz Udruge ‘Dobra’, Mije Vukušića iz Zajednice braniteljskih zadruga, Olivera Solde iz Ministarstva branitelja Hercegovačko-neretvanske županije te izaslanice ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda Eleonore Pavlović.

Cilj manifestacije je afirmiranje malih proizvođača s ruralnih područja koji se bave poljoprivrednom proizvodnjom, posebice onih uključenih u ekološku proizvodnju te onih koji se bave izradom različitih rukotvorina.  

U sklopu Sajma posjetitelji mogu sudjelovati i na različitim radionicama vezanim za ekološku poljoprivredu te perspektivama društvenoga poduzetništva.

Sajam organizira Udruga Dobra i Zajednica braniteljskih zadruga, a financiran je od strane Grada Metkovića.  Održava se u sklopu projekta „Zajedno smo bolji i jači na tržištu“ vrijednoga 1.108.497,50 kuna te sufinanciranoga iz Europskoga socijalnog fonda.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content