Mihael Borna Bjeliš prvi na Šahovskom turniru u Čitluku

 

U Hotelu Brotnjo u Čitluku održan je 6. tradicionalni Šahovski turnir za kadete na kojem je nastupilo 34 igrača iz BiH i Hrvatske.

Igralo se po švicarskom sustavu 7 kola uz 10 min + 3 sekunde po igraču. Iz HŠK Metković nastupilo je 7 igrača od kojih je najuspješniji bio Mihael Borna Bjeliš koji je imao 5 bodova iz 7 kola i tako osvojio 1. mjesto u kategoriji do 11 godina, dok je Jakov Crnjac s 5 bodova zauzeo odlično 3. mjesto. U kategoriji do 16 god. nastupili su Dominik Blaž Bakalar (4 boda), Jakov Šiljeg (4 boda), Ante Crnjac (4 boda), Mihael Kaleb (4 boda), dok je Nikola Prce osvojio 2 boda.

„Ovo je jedan od uspješnijih turnira na kojem su nastupili naši kadeti, a ujedno i ‘zagrijavanje’ za prvi nastup u 1. kadetskoj ligi jug koja počinje slijedeći vikend. Organizacija je bila odlična, a pobjednici su dobili prigodne nagrade sponzora. Kako se ŠAH kao igra vraća u ‘normalu’ ovo je ujedno i poziv zainteresiranoj djeci da se uključe u školu šaha koja je organizirana u HŠK Metković“, poručili su iz HŠK Metković

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content