U Opuzenu održana panel rasprava na temu “Mandarina – agroturistički brend”

 

U Srednjoj poljoprivrednoj i tehničkoj školi u Opuzenu održana informativno-edukativna panel rasprava na temu „Mandarina-agroturistički brend“.

Rasprava je dio događanja u sklopu manifestacije „Dani mandarina“ koju organizira Srednja poljoprivredna i tehnička škola u Opuzenu kao dio mjesečnih aktivnosti EUROPE DIRECT-a Dubrovačko-neretvanske županije.

Brzi i neustrašivi_ baner
Bob Marley

Na panel raspravi sudjelovali su: predstavnik Zavoda za mediteranske kulture, proizvođači na konvencionalni i ekološki način, predstavnica Ministarstva poljoprivrede, predstavnici otkupljivača te predstavnici Povjerenstva za mandarine Dubrovačko-neretvanske županije. Među okupljenima su još bili i gradonačelnik Opuzena, načelnici općina, djelatnici Srednje poljoprivredne i tehničke škole u Opuzenu, predstavnici Regionalne agencije DUNEA-e te ostali zainteresirani sudionici i predstavnici.

Navedeni sudionici panel rasprave su kroz konstruktivnu raspravu iznosili svoja mišljenja o prednostima i nedostatcima proizvodnje na ekološki ili konvencionalni način, savjete o poboljšanju plasiranja mandarine na tržište te o potporama koje nudi Ministarstvo poljoprivrede. Također, sudionicima je predstavljena i tema o bezvirusnim kulturama iz Zavoda za mediteranske kulture kao i o oznakama izvornosti te o proširenju agroturizma u dolini Neretve.
Svi sudionici panel rasprave složili su se da bez suradnje nema uspjeha i napretka u plasmanu i kvaliteti mandarine.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content