U Metkoviću 30 novozaraženih osoba koronavirusom

 

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježena su 163 nova slučaja zaraze koronavirusom.

Radi se o 79 osoba muškog spola i 84 osobe ženskog spola: 81 iz Dubrovnika, 30 iz Metkovića, 20 iz Ploča, sedam iz Konavala, šest iz Župe dubrovačke, pet iz Opuzena, četiri iz Korčule, dvije iz Kule Norinske, Lumbarde, Slivnog i Smokvice te jednoj iz Stona i Zažablja.

Ane Paška_ baner
prica-o-leptirza baner
Kaskader_ baner

Tri osobe su preminule: dvije muške osobe; jedna iz Dubrovnika (rođ. 1958.g.) i jedna iz Blata (rođ. 1949.g.), te jedna ženska osoba iz Blata (rođ. 1970.g.). Izliječene su 74 osobe: 31 iz Dubrovnika, 13 iz Metkovića, sedam iz Ploča i Trpnja, pet iz Župe dubrovačke, dvije iz Blata, Konavala, Korčule i Pojezerja te jedna iz Orebića, Slivnog i Vele Luke.

U posljednja 24 sata obrađeno je 579 uzoraka, a od početka pandemije analiziran je ukupno 150 771 uzorak. U OB Dubrovnik hospitalizirano je 30 osoba pozitivnih na koronavirus, a šest pacijenata zahtijeva intenzivnu skrb i nalaze se na respiratoru. U samoizolaciji su 1164 osobe, a u posljednja 24 sata utvrđen je jedan slučaj kršenja mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 967 slučajeva kršenja samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content