Sastanak predstavnika Grada Metkovića s direktorom Hrvatske turističke zajednice Kristjanom Staničićem

 

Dodatna turistička valorizacija Metkovića i doline Neretve bila je tema sastanka kojega su jučer u prostorijama Grada Metkovića održali direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, voditeljica Ureda HTZ-a Natalija Hmelina, zamjenik gradonačelnika Metkovića Robert Doko, pročelnik Jedinstvenoga upravnog odjela Grada Metkovića Ivica Popović, direktorica Turističkog ureda Turističke zajednice grada Metkovića Magdalena Medar Ujdur te član Odbora za turizam Hrvatskoga sabora Pavo Jerković.

Na sastanku je istaknuta turistička ponuda koju Grad Metković i dolina Neretve već sada nude domaćim i stranim turistima, a među kojom je prirodna i kulturna baština, gastronomija, različite manifestacije te selektivni oblici turizma, poput aktivnoga turizma, fotosafarija, cikloturizma, birdwatchinga i berbe mandarina.

Brzi i neustrašivi_ baner
Bob Marley

Također, sudionici sastanka razgovarali su i o dodatnim mogućnostima promocije te turističke valorizacije neretvanskoga kraja. Kako su istaknuli, jedan od načina za to je svakako i udruživanje turističkih zajednica s područja doline Neretve. Naime, Zakon o turističkim zajednicama pruža mogućnost formalnoga ili projektnoga udruživanja. Hrvatska turistička zajednica tako je iskazala interes da se i četiri neretvanske turističke zajednice udruže u jedinstvenu što bi doprinijelo boljoj turističkoj promociji cijeloga kraja, ali i dodatnoj promociji pojedinačnih turističkih proizvoda.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content