‘Dani hrvatskog turizma’ – u Župi dubrovačkoj boravili premijer s ministrima te turistički djelatnici iz cijele Hrvatske

 

U Župi dubrovačkoj otvoreni su Dani hrvatskog turizma, kojima nazoči i župan Nikola Dobroslavić sa zamjenikom Joškom Cebalom.

Na održanoj Konferenciji o budućnosti Europe pod nazivom „Mladi u turizmu“, uz mnogobrojne turističke djelatnike i dionike iz turističkog sektora iz cijele Hrvatske, sudjelovali su i predsjednik Vlade RH Andrej Plenković sa suradnicima, potpredsjednica Europske komisije za demokraciju i demografiju Dubravka Šuica, župan Nikola Dobroslavić i zamjenik župana Joško Cebalo i brojni drugi.

Brzi i neustrašivi_ baner
Bob Marley

U svom uvodnom obraćanju župan Dobroslavić je, među ostalim, istaknuo kako je upravo krajnji jug Hrvatske, srce našeg turizma, bio najviše pogođen pandemijom koronavirusa. Zbog toga je odluka da se Dani turizma održe ovdje pravi odabir. „Ove godine županija je dosegla 60 posto predpandemijskih rezultata, dok je Dubrovnik samo na 44 posto. Iduće godine nadajmo se povratu turizma, treba nam što bolja procijepljenost i cestovna povezanost. Koliko god radili na diverzifikaciji turizma, on ostaje najvažnija grana. Na turizmu ćemo i dalje temeljiti razvoj i kvalitetu života sugrađana i u tome smo optimistični.“, kazao je između ostalog župan. Također, župan Dobroslavić je najavio i gradnju višenamjenskog kongresnog centra i Regionalnog centra za kompetencije u turizmu.

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković u svom je izlaganju istaknuo važnost turizma, jer on povezuje: „Naš turizam mora biti održiv, aktivan i otporan. Obrazovanje je vrlo važno. Glavno je da je prvi kontakt turista s našim ljudima pozitivan, a on to i jest jer stalno ulažemo u turistički kadar. U centre kompetencije u turizmu uložili smo 388 milijuna kuna, a da bi mladi ljudi gradili karijere u tom sektoru s kojim su čvrsto povezane i druge gospodarske grane. Sve je to rezultiralo našim gospodarskim rastom od devet posto ove godine, iako smo lani imali pad od osam posto, što je znak da smo se vrlo brzo vratili na stare staze“, kazao je predsjednik Vlade RH.

U sklopu programa Dana hrvatskog turizma održan je i sastanak predsjednika Vlade Andreja Plenkovića i suradnika s predstavnicima turističkog sektora, a na kojemu su također nazočili župan Dobroslavić i zamjenik Cebalo. Neke od tema sastanka su bile oporavak turizma od pandemije, a turistički djelatnici su i iskazali zahvalnost Vladi za odlične mjere za zaposlenost i likvidnost gospodarstva u kriznom vremenu.

 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content