Udruga mladih ‘Kolektiv’ započinje s provedbom projekta ‘Nisi sam’ – prijavite se na grupe psihosocijalne podrške za mlade

 

Udruga mladih ‘Kolektiv’ započinje s provedbom projekta ‘Nisi sam’. Riječ je o grupama psihosocijalne podrške za mlade između 17 i 25 godina, koje će voditi socijalna radnica Ivana Mostarac.

Kroz grupnu psihosocijalnu podršku potiče se razvoj kognitivnih, funkcionalnih, komunikacijskih i socijalnih vještina korisnika. Grupe podrške su sigurno i zaštićeno mjesto gdje pojedinci mogu pronaći utjehu i razumijevanje dijeleći ono što prolaze sa osobama u sličnoj životnoj situaciji. Riječ je o neformalnoj podršci, van obitelji ili prijatelja koja često pruža veće razumijevanje, ljudi imaju više sličnosti, jer članovi grupe imaju slična životna iskustva. I upravo tu je prilika da pripadnici grupe iskuse empatiju, altruizam i dobiju jači osjećaj identiteta, odnosno da se osjećaju prihvaćeno.

Back to black_baner
Back to black_baner

Na grupnim susretima obrađivat ćemo teme važne za razvoj pozitivne slike o sebi, izražavanje emocija, opasnosti ovisnosti, izgrađivanje i osnaživanje međuljudskih odnosa, dijeljenje iskustava, osnaživanju i jačanju motivacije za rješavanje problema.

Projekt je realiziran uz podršku Grada Metkovića, a provest će se u ciklusu od sedam susreta. Inače, Ivana Mostarac je praktikant 4. godine edukacije za psihoterapeuta realitetne terapije, educirani je dugogodišnji terapeut u klubu liječenih alkoholičara, uz to je završila edukacije za rad s ovisnicima o drogama i patološkom kockanju, i ima iskustva kako u savjetovanju i vođenju grupa, tako I u volontiranju s mladima.

Prijave se vrše u inbox Udruge mladih Kolektiv ili na mail kolektiv.metkovic1@gmail.com ili 091 /949 5494.

 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content