Stanislavu Soldi nagrada ‘Zlatno pero’

 

Završena je Sabatina – Međunarodni susret vinara i vinogradara, koja se u organizaciji Zadružnog saveza Dalmacije održavala u Cavtatu, prenosi portal rogotin.hr

Ocjenjivana su 383 uzorka vina i jakih alkoholnih pića iz jedanaest hrvatskih županija te susjedne BiH.

Back to black_baner
Back to black_baner

Proglašeni su šampioni Sabatine, a nagrade su podijeljene za kategorije: mlada vina, otvoren vina, buteljirana vina i jaka alkoholna pića. 

Među ovogodišnjim laureatima Sabatine je i novinar Slobodne Dalmacije, Stanislav Soldo, koji je dobio nagradu „Zlatno pero“ za promicanje, vinogradarstva, vinarstva i zadrugarstva.

Stanislav Soldo dugogodišnji je novinar Slobodne Dalmacije, a izvještava s područja Dubrovačko-neretvanske županije. Posebno su zapaženi njegovi članci o vinogradarstvu, vinarstvu, berbama, prošeku, težačkim problemima i zadrugarstvu. U svojim tekstovima ponekad je opravdano kritičan, ali često i pohvali projekte, djelovanje i radove iz domene vinogradarstva koji to zaslužuju. Posebno su zapaženi njegovi tekstovi u Slobodnoj Dalmaciji o vinogradarstvu i zadrugarstvu Pelješca i doline Neretve. U nekoliko navrata je ažurno i objektivno izvještavao sa Sabatine i Noćnjaka, stoji među ostalim u obrazloženju odluke o dodjeli nagrade Zlatno pero, novinaru Stanislavu Soldi.

Izvor: rogotin.hr 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content