Akcija pojačanog policijskog nadzora povodom ‘Martinja’

 

Na području Republike Hrvatske u narednim danima održavati će se narodni običaji krštenja mošta – “Martinje”, zbog čega će se na prometnicama poduzimati pojačane aktivnosti u prometu, prvenstveno u cilju sankcioniranja i suzbijanja vožnje pod utjecajem alkohola.

Navedene aktivnosti provoditi će se i na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, u sve dane održavanja Martinja, odnosno 11./12. studenog 2021. te tijekom nadolazećeg vikenda. Osim na prekršaje vožnje pod utjecajem alkohola, obuhvatiti će se i drugi prekršaji, posebno oni koji su u uzročno-posljedičnoj vezi s nastankom prometnih nesreća s najtežim posljedicama – nepropisna brzina, korištenje mobitela za vrijeme vožnje, nekorištenje sigurnosnih pojaseva i dječjih sjedalica u vozilima, tehničke ispravnosti vozila i dr. U provođenje pojačanog nadzora uključen je maksimalno raspoloživ broj policijskih službenika kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa. Nadzor vozača obavljat će se na lokacijama koje su se pokazale najugroženijim u pogledu prometnih prekršaja i prometnih nesreća zbog vožnje pod utjecajem alkohola.

Back to black_baner
Back to black_baner

Iz policije napominju da se u prvih deset mjeseci 2021. godine, na području naše Policijske uprave dogodilo 55 prometnih nesreća u kojima su sudjelovali vozači pod utjecajem alkohola te su tri osobe zadobilo teške tjelesne ozljede, a 20 ih je lakše ozlijeđeno.

Stoga mole sve sudionike u prometu da poštuju prometne propise, prvenstveno da ne sjedaju za upravljače vozila ukoliko su prethodno konzumirali alkohol, da poštuju ograničenja brzine te da vožnju prilagode stanju i uvjetima na kolnicima.

 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content