Od utorka EU digitalne COVID potvrde obvezne u svim državnim i javnim institucijama

 

Nacionalni Stožer za civilnu zaštitu održao je konferenciju za medije na kojoj su otkrili više detalja o najnovijoj odluci donesenoj u svrhu suzbijanja pandemije koronavirusa.

Naime, kako je već istaknuto prošloga tjedna, od utorka, 16. studenoga EU digitalne COVID potvrde obvezne su u svim državnim i javnim institucijama. Odluka se odnosi na dužnosnike, državne i javne službenike, lokalne službenike te zaposlenike trgovačkih društava u vlasti države ili lokalne samouprave.

Prvo pretkazanje-baner
Miracolues_baner
Istjerivaci_ baner

Dužnosnici, službenici i zaposlenici obavezni su EU digitalnu COVID potvrdu ili odgovarajući dokaz predočiti prilikom ulaska u prostorije te je dati na uvid osobi koju poslodavac odredi. Ista odluka odnosi se i na sve stranke koje tu dolaze, sve korisnike usluge u tim prostorima ili druge osobe koje dolaze po bilo kojoj osnovi.

Prema riječima članova Stožera, odluka se ne odnosi na studente, učenike, na osobe mlađe od 16 godina, na osobe koje dovode dijete ili učenika u školu ili vrtić, osobe koje prate osobu koja se ne može brinuti za sebe, na osobe koje u područje HZZO-a dolaze podići svoju covid-potvrdu, na korisnike poštanskih usluga koji moraju preuzeti pošiljke čije bi nepreuzimanje imalo pravne posljedice, na osobe koje imaju kontraindikaciju na cjepivo.

 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content