U Mostaru potpisan Ugovor o provedbi projekta zaštite i valorizacije neretvanske prirodne baštine

 

U Mostaru je, u nazočnosti župana Dubrovačko-neretvanske županije Nikole Dobroslavića i predsjednika Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Nevenka Hercega, potpisan ugovor o provedbi projekta “Zaštita i valorizacija zaštićene prirodne baštine Neretve u svrhu održivog razvoja lokalnih zajednica u prekograničnom području RH i BIH”.

Projekt je odobren za sufinanciranje u sklopu Programa poticanja prekogranične suradnje između Hrvatske i Bosne i Hercegovine za razvoj lokalne zajednice.

Prvo pretkazanje-baner
Miracolues_baner
Istjerivaci_ baner

Cilj projekta je doprinijeti boljoj turističkoj valorizaciji prirodnih resursa zaštićenih područja u dolini rijeke Neretve i njihovoj turističkoj prepoznatljivosti/konkurentnosti uvođenjem novih turističkih sadržaja te promociji u svrhu održivog korištenja prirodne baštine i doprinosa jačanju konkurentnosti i gospodarskog oporavka prekograničnog područja Neretve.

Partneri na ovom projektu, uz Ured predsjednika Vlade HNŽ, kao vodećeg partnera, su i Javno poduzeće Park prirode Hutovo blato d.o.o. Čapljina te Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Dubrovačko-neretvanske županije.

Tijekom sastanka bilo je riječi o međusobnoj suradnji, osobito MED projektu COASTING PLUS, odnosno nastavku projekta COASTING kroz koji će se, uz ostalo, na poseban način osnažiti suradnja dviju susjednih i prijateljskih županija.

Projekt COASTING PLUS usmjeren je na poticanje koordinacije među ključnim dionicima u svrhu unaprjeđenja razvitka održivog i odgovornog obalnog turizma  i zaštite okoliša na mediteranskom području. Cilj Projekta, uz prenošenje COASTING metodologije na lokalnu razinu, je i razvitak Lokalnog akcijskog plana. Regionalna agencija Dubrovačko-neretvanske županije – DUNEA, u koordinaciji s vodećim partnerom – Savezom gradova i općina Andaluzije iz Španjolske (FAMP), iskoristit će iskustvo stečeno u završenom projektu COASTING kao i drugim EU projektima, te uključenim novim partnerima prenijeti metodologiju integralnog upravljanja obalom za održivi turizam.

Župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić i predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Nevenko Herceg najavili su i daljnju suradnju kako kroz Jadransko-jonsku euroregiju tako i kroz zajedničko apliciranje na prekogranične i transnacionalne programe.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content