30. obljetnica ustrojenja 116 brigade HV-a, poruku uputio i gradonačelnik Milan

 

Prije 30 godina, 17. listopada 1991. godine, odlukom ministra obrane Gojka Šuška, ustrojena je 116. brigada Hrvatske vojske. Tim povodom poruku je jutros uputio i gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan.

Prenosimo je u cijelosti.

Metkovsko ljeto - baner
Mjesto tišine - Dan prvi- baner

„Prije točno 30 godina, 17. listopada 1991. godine, odlukom ministra obrane Gojka Šuška, ustrojena je legendarna 116. brigada Hrvatske vojske.

Legendarna brigada obranila je dolinu Neretve, imala je ogroman doprinos u obrani Dubrovačkoga primorja, Dubrovačkoga zaleđa i Konavala, a njezini pripadnici kasnije su se borili diljem Hrvatske. 

Kroz brigadu je prošlo 6.409 branitelja, a nažalost, njih 52 je izgubilo svoje živote u obrani Domovine. Imena svih pripadnika brigade moraju ostati urezana u našem sjećanju, a o njihovom doprinosu obvezni smo učiti mlađe generacije.

Program obilježavanja 30. obljetnice ustrojenja 116. brigade HV-a održat će se u Metkoviću u nedjelju, 21. studenoga. Uz svetu misu za branitelje u crkvi sv. Ilije te polaganje vijenaca njima u čast na groblju sv. Ivana Nepomuka, u GKS- u Metković održat će se Svečana akademija na kojoj ćemo se prisjetiti ratnoga puta brigade te njenoga doprinosa u obrani Hrvatske“, poručio je Milan.

Posjetimo, kratki ratni put 116. brigade HV-a objavili smo jučer, a možete ga pronaći na poveznici.

 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content