30. obljetnica ustrojenja 116 brigade HV-a, poruku uputio i gradonačelnik Milan

 

Prije 30 godina, 17. listopada 1991. godine, odlukom ministra obrane Gojka Šuška, ustrojena je 116. brigada Hrvatske vojske. Tim povodom poruku je jutros uputio i gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan.

Prenosimo je u cijelosti.

„Prije točno 30 godina, 17. listopada 1991. godine, odlukom ministra obrane Gojka Šuška, ustrojena je legendarna 116. brigada Hrvatske vojske.

Legendarna brigada obranila je dolinu Neretve, imala je ogroman doprinos u obrani Dubrovačkoga primorja, Dubrovačkoga zaleđa i Konavala, a njezini pripadnici kasnije su se borili diljem Hrvatske. 

Kroz brigadu je prošlo 6.409 branitelja, a nažalost, njih 52 je izgubilo svoje živote u obrani Domovine. Imena svih pripadnika brigade moraju ostati urezana u našem sjećanju, a o njihovom doprinosu obvezni smo učiti mlađe generacije.

Program obilježavanja 30. obljetnice ustrojenja 116. brigade HV-a održat će se u Metkoviću u nedjelju, 21. studenoga. Uz svetu misu za branitelje u crkvi sv. Ilije te polaganje vijenaca njima u čast na groblju sv. Ivana Nepomuka, u GKS- u Metković održat će se Svečana akademija na kojoj ćemo se prisjetiti ratnoga puta brigade te njenoga doprinosa u obrani Hrvatske“, poručio je Milan.

Posjetimo, kratki ratni put 116. brigade HV-a objavili smo jučer, a možete ga pronaći na poveznici.

 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content