Veterani 4. Gardijske brigade stigli su u Vukovar, večeras će u Andrijaševcu sudjelovati u Mimohodu

 

Pripadnici Veterana 4. gardijske brigade DNŽ  jutros su stigli u Andrijaševce, gdje ih je  dočekao domaćin Josip Vincetić te načelnik općine Ante Rajković koji ih upoznao s aktivnostima općine koja broji oko 4000 stanovnika.

Predstavio im  je prostorije mjesnog kluba u sklopu kojeg se nalaze prostorije kluba sa teretanom, saunom, pomoćnim prostorijama i dr. na kojem im mogu zavidjeti i neki prvoligaši. Najviše sredstava općina je povukla preko EU fondova.

Prvo pretkazanje-baner
Miracolues_baner
Istjerivaci_ baner

Na mostu preko Bosuta izvjesili su veliku hrvatsku zastavu koju će nositi navečer u mimohodu kroz mjesto. Dalje su nastavili prema Nuštru i Bogdanovcima gdje su kod spomen obilježja zapalili svijeće dok ih je vodič Josip, i sam sudionik tih događaja u jeku neprijateljske agresije i sudionik pokolja redarstvenika u Borovu selu 1991., upoznao s bitkama koje su vodili.

Putovanje su nastavili do Ovčare i Memorijalnog groblja gdje su zapalili svijeće te su posjetili vukovarski vodotoranj s kojeg se pruža veličanstven pogled na Vukovar i okolicu.

Veterani 4. GBR  zapalili  su svijeće kod biste Blage Zadre Trpinjskoj cesti te se  vraćaju u Andrijaševce gdje će biti mimohod.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content