U DNŽ 98 novih slučajeva zaraze koronavirusom

 

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 98 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Riječ je o 46 osoba muškog te 52 osobe ženskog spola: 45 iz Dubrovnika, 11 iz Konavala, sedam iz Metkovića, Vele Luke i Župe dubrovačke, pet iz Korčule i s Lastova, četiri iz Ploča, tri iz Blata te jednoj iz Lumbarde, Opuzena, Slivnog i Stona.

Back to black_baner
Back to black_baner

Preminule su dvije ženske osobe; jedna iz Dubrovnika (rođ. 1939.) i jedna iz Slivnog (rođ. 1935.). Izliječeno je 105 osoba: 40 iz Dubrovnika, 15 iz Metkovića, 11 iz Konavala, sedam iz Župe dubrovačke, šest iz Dubrovačkog primorja i Stona, pet iz Vele Luke, tri iz Orebića i Ploča, dvije iz Korčule i Slivnog te jedna iz Blata, Kule Norinske, Pojezerja, Smokvice i Trpnja. U posljednja 24 sata obrađena su 573 uzorka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 170 008 uzoraka. U OB Dubrovnik hospitalizirana je 51 osoba pozitivna na koronavirus, šest pacijenata zahtijeva intenzivnu skrb, četiri su na respiratoru, a dvije osobe su na kisiku. U samoizolaciji je 709 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježeno je jedno kršenje mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđena su ukupno 982 slučaja kršenja samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content