‘Prijatelji’ obilježavaju Međunarodni dan osoba s invaliditetom

 

Udruga osoba s invaliditetom ‘Prijatelj’ danas obilježava Međunarodni dan osoba s invaliditetom.

Svrha obilježavanja toga dana je postizanje jednakosti u ostvarivanju ljudskih prava te sudjelovanju osoba s invaliditetom u društvu.

Back to black_baner
Back to black_baner

Zbog epidemiološke situacije, ‘Prijatelji’ ove godine nemaju tradicionalni organizirani program obilježavanja, već ležerno druženje i razgovor sa osobama s invaliditetom, uz prigodnu zakusku.

Inače, udruga ‘Prijatelj’ djeluje od 2003. godine te kroz svoj rad skrbi o osobama s invaliditetom s područja gradova Metković i Opuzen te općina Slivno, Pojezerje, Kula Norinska i Zažablje. Od samoga početka, svrha osnivanja Udruge bila je okupiti osobe s tjelesnim invaliditetom i učlaniti ih u Udrugu, privući pomažuće članove i volontere te tako senzibilizirati javnost na stvaranje boljih životnih uvjeta za osobe s invaliditetom.

U 18 godina djelovanja, Udruga je napravile znatne korake u ostvarivanju prava za osobe s invaliditetom. Danas broji 258 članova te 68 zaposlenih osoba, a od toga je njih 17 s invaliditetom. U svojem radu Udruga, između ostalih, pruža usluge psihosocijalne podrške za djecu s poteškoćama u razvoju, logopedske usluge, usluge radne terapije, defektološke usluge, te usluge osobne asistencije.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content