Veterani 4. gardijske brigade odali počast braniteljima poginulima u obrani Dubrovnika

 

Članovi Udruge veterana 4. gardijske brigade DNŽ na tridesetu godišnjicu pogibije svojih pripadnika odali su počast na mjestima stradanja u Sustjepanu i na Srđu.

Tog 6. prosinca 1991.godine u Sustjepanu su poginula četvorica branitelja, dubrovčani Miro Buntić – Tigar i Šaban Islamovski te pripadnici 4. gardijske brigade Sinjani Marko Bitunjac i Mario Zelenika. Veterani su kod spomen ploča na mjestu pogibije položili cvijeće i zapalili svijeće. Dan kad je Dubrovnik najteže stradao u Domovinskom ratu i kad su hrabri branitelji uspjeli zaustaviti neprijatelja na tadašnjoj prvoj crti obrane, obilježava se kao Dan dubrovačkih branitelja te su tim povodom veterani četvrte zapalili svijeće kod križa na groblju Boninovo te na grobovima poginulih i umrlih pripadnika 4. gardijske brigade Rame Mehmedovića i Amira Volodera te kod Križa na Srđu. Cvijeće i svijeće položili su i kod spomen obilježja poginulim pripadnicima 4. gardijske brigade na Strinćjeri: pok. Mladenku Čavari koji je poginuo 6. studenog 1991.g., pok. Vladimiru Vukoviću, pok. Boži Merčepu i pok. Anti Landikušiću koji su poginuli 12.studenog 1991.godine.

Oko deset sati s pjesmom na vrh Srđa stigla je i skupina mladih momaka iz doline Neretve nakon hodnje od Bistrine. Niti žuljevi i stalna kiša koja ih je pratila cijelo vrijeme nisu ih spriječili u njihovom plemenitom naumu u čast i slavu svih poginulih i ranjenih branitelja na južnom bojištu. Po dolasku na Srđ pomolili su se i zapalili svijeće kod križa i na Strinćjeri kod spomenika poginulim braniteljima.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije