Metkovska publika uživala na ‘Fešti’

 

U Gradskome kulturnom središtu Metković večeras je Teatar ‘Exit’ izveo predstavu ‘Fešta’. Tekst i režiju predstave potpisuju Metkovka Josipa Anković i Josip Ledina, koji ujedno u njoj i glume, a nastala je u suradnji s Akademijom dramske umjetnosti u Zagrebu.

‘Fešta’ je komedija koja se na duhovit i satiričan način poigrava s neuralgičnim točkama naših ljubavnih, bračnih i rodnih odnosa, kritički propitujući identitete novije hrvatske stvarnosti zatvorene u vrtloge korupcije i nepotizma, pritom preispitujući stereotipe u koje vjerujemo. Ona je također priča o neizvjesnostima naših brakova, ali i mjesto na kojem publika nije samo nijemi promatrač, već direktan sudionik i svjedok vremena u kojem ne djeluje dovoljno.

Metkovsko ljeto - baner
Mjesto tišine - Dan prvi- baner

Radnja predstave vrti se oko Josipe i Josipa – mladoga i dobrostojećega bračnoga para. Godina je 2025., na fešti pod maskama, onim istim maskama koje su zbog epidemioloških mjera bile obavezne 2020. na njihovu tadašnjem vjenčanju te se sada slavi njihova peta godišnjica braka. Gosti te fešte upravo su gledatelji koji, već samim ulaskom u kazalište, postaju njihovi prijatelji, rođaci, kumovi, poznanici ili poslovni partneri, jer ovu predstavu publika nije došla samo gledati, došla je u njoj sudjelovati. Crveni tepih je postavljen, fotoaparati su uključeni i svi postaju dio njihovog novog obiteljskog albuma.

Prisjećajući se svojih ljubavnih početaka Josipa i Josip vode nas kroz kratku povijest svojega odnosa, prepunog uspona i padova. Predstava ne propituje samo odnos mladog bračnog para, nego i odnos glumca i publike koja neprestano sudjeluje u scenskim događanjima.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content