U Galeriji GKS-a održan koncert ‘ENDeM’ kvarteta

 

U Galeriji Gradskoga kulturnog središta Metković večeras je koncert klasične glazbe održao ‘ENDeM’ kvartet u čijem su sastavu Marko Gerbus (sopran saksofon), Deni Pjanić (alt saksofon), Nereo Arbula (tenor saksofon) i Metkovka Erna Čizmić Rebić (bariton saksofon).

Repertoar kvarteta obuhvaća djela iz svih stilskih razdoblja – od baroka do suvremene glazbe, s posebnim naglaskom na djela hrvatskih skladatelja.

Metkovsko ljeto - baner
Mjesto tišine - Dan prvi- baner

Kvartet je osnovan 2015. godine kao Kvartet saksofona Umjetničke akademije u Splitu, a u ovom sastavu djeluju od 2017. godine. Godine 2018. mijenjaju ime u ENDeM kvartet. Prvi nastup kvartet je zabilježio u Splitu u srpnju 2015. godine u sklopu ciklusa ‘Čari klasiče glazbe’ u Podrumima. Od tada su ostvarili brojne nastupe i sudjelovali na raznim manifestacijama, od čega se posebno ističu Svjetski kongres saksofonista i Izlog suvremenog zvuka u Zagrebu te Dani nove glazbe i Ciklus mladih glazbenika mo. Vinko Lesić u Splitu.

Dobitnici su prve nagrade na Međunarodnom natjecanju Davorin Jenko u Beogradu 2016. godine, prve nagrade i titule laureata na istom natjecanju 2018. godine te prve nagrade na regionalnom i druge nagrade na državnom natjecanju komornih sastava 2017. godine. Na hrvatskom natjecanju mladih glazbenih umjetnika ‘Papandopulo’, održanom u Zagrebu 2019. godine, osvojili su treću nagradu. Kvartet je surađivao s priznatim glazbenicima kao što su Dubravko Detoni, Dragan Sremec, Tomislav Žužak, Valter Lovričević, Papandopulo kvartet i drugi.

Organizator koncerta je Ustanova za kulturu i sport Metković, a održava se u sklopu programa manifestacije ‘Prosinačke svečanosti’

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content