U Metkoviću 13 novozaraženih, preminula jedna muška osoba

 

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 68 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Riječ je o 33 osobe muškog spola i 35 osoba ženskog spola: 24 iz Dubrovnika, 14 iz Konavala, 13 iz Metkovića, pet iz Župe dubrovačke, tri iz Korčule i Ploča, dvije iz Kule Norinske i Lumbarde te jednoj iz Dubrovačkog primorja i Slivnog.

Preminule su dvije muške osobe; jedna iz Metkovića (rođ. 1947.g.) i jedna iz Lumbarde (rođ.  1949.g.). Izliječene su 62 osobe: 30 iz Dubrovnika, šest iz Korčule, pet iz Ploča, četiri iz Konavala, tri iz Blata, Metkovića i Vele Luke, dvije iz Župe dubrovačke te jedna iz Dubrovačkog primorja, Lumbarde, Opuzena, Orebića, Stona i sa Lastova. U posljednja 24 sata obrađeno je 706 uzoraka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 175 679 uzoraka. U OB Dubrovnik hospitalizirane su 44 osobe pozitivne na koronavirus, pet pacijenata zahtijeva intenzivnu skrb i nalaze se na respiratoru. U samoizolaciji je 748 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježeno je jedno kršenje mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 987 slučajeva kršenja samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content