U DNŽ 95 novih slučajeva zaraze koronavirusom

 

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 95 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Riječ je o 49 osoba muškog spola i 46 osoba ženskog spola: 26 iz Dubrovnika, 17 iz Konavala, 12 iz Blata, 8 iz Orebića, po sedam iz Korčule i Metkovića, 6 iz Vele Luke, 4 iz Župe dubrovačke, po dvije iz Lumbarde i Smokvice te po jedna osoba s Mljeta, iz Ploča, Slivnog i Stona.

Biba_baner
Đani Maršan-baner

Preminula je jedna muška osoba iz Župe dubrovačke (rođ. 1952.). Izliječene su 44 osobe: 10 iz Dubrovnika, 9 iz Župe dubrovačke, po sedam iz Konavala i Metkovića, 4 iz Korčule, 3 iz Blata te po dvije iz Ploča i Vele Luke. U posljednja 24 sata obrađeno je 577 uzoraka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 177 383 uzorka. U OB Dubrovnik hospitalizirano je 36 osoba pozitivnih na koronavirus od čega šest pacijenata zahtijeva intenzivnu skrb. Četiri osobe su na respiratoru, a dvije na kisiku. U samoizolaciji su 892 osobe, a u posljednja 24 sata nije zabilježeno kršenje mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 987 slučajeva kršenja samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content