U DNŽ dva nova slučaja zaraze koronavirusom

 

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježena su dva nova slučaja zaraze koronavirusom. Riječ je o dvije osobe ženskog spola: jednoj iz Dubrovnika i jednoj iz Konavala.

Preminula je jedna muška osoba iz Dubrovnika (rođ. 1951.g.). Izliječeno je 35 osoba: devet iz Korčule, osam iz Dubrovnika, šest iz Metkovića, tri iz Blata i Župe dubrovačke, dvije iz Konavala i Vele Luke te jedna iz Lumbarde i Slivnog. U posljednja 24 sata obrađeno je 106 uzoraka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 178 210 uzoraka. U OB Dubrovnik hospitalizirano je 39 osoba pozitivnih na koronavirus od čega pet pacijenata zahtijeva intenzivnu skrb. Tri osobe su na respiratoru, a dvije na kisiku. U samoizolaciji je 928 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježena su dva kršenja mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 989 slučajeva kršenja samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

 

 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije