Proračun Grada Metkovića za iduću godinu 84 milijuna kn

 

Gradski vijećnici usvojili su Proračun Grada Metkovića za 2022. godinu koji iznosi 84 milijuna kuna.

Proračun uključuje nastavak višegodišnjih projekata i investicija te početak novih kapitalnih projekata kojima je svrha unaprijediti kvalitetu života u Metkoviću.

dina_baner
Zemlja loših

Metkovski gradonačelnik Dalibor Milan istaknuo je neke od najznačajnijih projekata koji će se realizirati.

„Nastavljamo, ali i započinjemo s velikim infrastrukturnim projektima kojih se ne bih postidio niti jedan veći grad. Između ostalih, to su rekonstrukcija odlagališta otpada Dubravica. Gradimo kompostanu vrijednu 23 milijuna kn, pri čemu je sufinanciranje Fonda za zaštitu okoliša 12 milijuna kn te sortirnicu ukupne vrijednosti od 11 milijuna kn. Također, nastavljamo s izgradnjom Dječjeg vrtića Radost – projekta koji će riješiti dugogodišnji problem liste čekanja za upise u vrtić, završavamo radove na Malog gradskoj tržnici, a osigurali smo i tri milijuna kn za otkup zemljišta, u svrhu izrade projekta odvodnje na predjelu Slatine i Jelaševca te izgradnju POS-ove zgrade“, kazao je gradonačelnik Milan.

Osim ulaganja u kapitalne projekte, Grad Metković nastavlja i sa socijalnim izdvajanjima za građane.

„Grad nije odustao niti od jednoga socijalnog programa. Nastavljamo s darovima za novorođenu djecu, a osim osnovnoškolcima, troškove nabave školskoga pribora sufinancirat ćemo i srednjoškolcima. I dalje ćemo, s jednim od najvećim iznosa u RH, stipendirati studente te sufinancirati prijevoz učenika i studenta. Nastavljamo i s izdvajanjem za poboljšanje zdravstvene zaštite građana te programima potpora za poljoprivrednike i poduzetnike. Osim božićnica, od iduće godine umirovljenicima ćemo isplaćivati i uskrsnice“, naglasio je gradonačelnik.

Usvajanje gradskoga Proračuna za iduću godinu proteklo je bez vijećničkih amandmana.

 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content