Koncert Dubrovačkog simfonijskog orkestra u GKS-u

 

U Gradskome kulturnom središtu Metković sinoć je koncert održao Dubrovački simfonijski orkestar.

Pod dirigentskom palicom maestra Ivana Huta nastupio je Gudački komorni ansambl DSO-a, a potom Brass & Percussion septet DSO-a. Solističke nastupe imali su Roko Radovan (tenor), Lucija Spevec (poseban gost) te Vid Veljak (violončelo).

Dubrovački simfonijski orkestar je profesionalni glazbeni orkestar grada Dubrovnika i glavni je nositelj glazbenih zbivanja u Dubrovniku. U svojem djelovanju nastavlja glazbenu tradiciju koja je započela s razvojem još u vrijeme rane Dubrovačke republike. Članovi orkestra akademski su glazbenici koji su znanje stjecali uglavnom na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, ali iz ostatku svijeta. Njegova lista koncerata jako je duga, uključujući turneje po Europi, SAD-u i Indoneziji. Posljednjih nekoliko godina, Dubrovački simfonijski orkestar nastupao je u najprestižnijim dvoranama svijeta: Kennedy Center – Washington, New York, Seattle, Kurhaus – Bad Eberbach, Lisinski – Zagreb, Chateu Veves, Versailles, Basel, Medan – Jakarta, Musikverein Goldener Saal – Beč. Godine 2005. Dubrovački simfonijski orkestar nagrađen je prestižnom nagradom „Milka Trnina“, 2015. nagradom za doprinos ugledu i promociji Dubrovačko-neretvanske županije u zemlji i svijetu, a 2020. i nagradom ‘Grand prix Orlando’ za osobit umjetnički doprinos.

Koncert je održan u sklopu programa manifestacije ‘Prosinačke svečanosti’. Organizator je Ustanova za kulturu i sport Metković, a omogućili su ga Dubrovačko-neretvanska županija i Grad Metković.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content