Profesorica Zorana Vekić svoje slikarske radove izlaže u Osijeku

 

Nakon što je u kolovozu u Galeriji GKS-a predstavila svoju izložbu slika ‘Zavičaj kao sudbina’, profesorica Zorana Vekić nastavlja s uspjesima. Ovoga puta, izvan granica Metkovića.

Naime, u Gradskoj i sveučilišnoj knjižnici Osijek u ponedjeljak, 27. prosinca otvara se njena izložba slikarskih radova ‘Memento vivere’. Baš kao i u  izložbi slika ‘Zavičaj kao sudbina’, autoričini motivi i u ‘Memento vivere’ su ambijent u kojem živi i krajobraz s kojim je suživljena.

Prvo pretkazanje-baner
Miracolues_baner
Istjerivaci_ baner

Veliki broj slika Zorane Vekić ukorijenjen je u ekspresivnoj tradiciji s naglašenim nanosima snažnih boja koje otkrivaju autoričin temperament, ali i snagu koju mediteranski pejzaž ukorjenjuje u vlastitoj geomorfološkoj prirodi. U svim izloženim djelima osjeća se neopterećenost slikarice akademističko-metjerskim dorađivanjem, što slikama daje upečatljivu dozu prirodnosti u izrazu. Svoju likovnost izgrađuje po sličnosti svog karaktera jer, bilježeći svijet, to postaje njezin svijet.

Otvorenje izložbe slika ‘Memento vivere’ svakako ćemo popratiti fotografijama i objavom, ali i širim razgovorom s profesoricom Zoranom Vekić.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content