Grad Metković – poduzetnicima dodijeljeno ukupno milijun kuna potpora

 

Gradonačelnik Dalibor Milan jutros je s metkovskim poduzetnicima potpisao ugovore o dodjeli potpora iz Programa mjera poticanja poduzetništva u Gradu Metkoviću za 2021. godinu te s poduzetnicima kojima je potpora dodijeljena za ublažavanje posljedica uzrokovanih pandemijom koronavirusa tijekom 2021. godine.

Grad Metković tako je iz svoga Proračuna, a putem ta dva programa, dodijelio 125 potpora u ukupnom iznosu od milijun kuna.

Prvo pretkazanje-baner
Miracolues_baner
Istjerivaci_ baner

Iz Programa mjera poticanja poduzetništva, iz kojega Grad sredstva dodjeljuje već četvrtu godinu zaredom, poduzetnicima je raspodijeljeno ukupno 500 tisuća kuna. Sredstva su dodijeljena prema ostvarenim bodovima u dvije mjere – potpore novoosnovanim tvrtkama i obrtima te potpore za nabavu strojeva, opreme i uređenja poslovnog prostora.

Potpore za novoosnovane tvrtke i obrte dobilo je devet poduzetnika, dok je njih 46 dobilo potpore za nabavu strojeva, opreme i uređenja poslovnoga prostora.

Uz Program mjera poticanja poduzetništva, Grad Metković je već drugu godinu zaredom s 500 tisuća kuna pomogao i poduzetnike kojima je pandemija koronavirusa uzrokovala teškoće u poslovanju. Na taj način Grad pomaže u očuvanju razine gospodarske aktivnosti, likvidnosti gospodarskih subjekata te očuvanju radnih mjesta. Potporu je dobilo ukupno 70 poduzetnika.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content