U DNŽ 385 novih slučajeva zaraze koronavirusom

 

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 385 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Riječ je o 174 osobe muškog i 211 osoba ženskog spola: 197 iz Dubrovnika, 48 iz Župe dubrovačke, 47 iz Konavala, 13 iz Blata, 11 Korčule, deset iz Metkovića, devet iz Dubrovačkog primorja i Ploča, osam iz Vele Luke, sedam iz Lumbarde, pet iz Orebića i Smokvice, četiri iz Slivnog, tri iz Opuzena, Stona i Trpnja, dvije iz Janjine te jedna s Mljeta.
Preminule su dvije osobe: jedna muška osoba s Mljeta (rođ. 1937.g.) i jedna ženska osoba iz Dubrovnika (rođ. 1936.g.).

Back to black_baner
Back to black_baner

Izliječeno je 77 osoba: 36 iz Dubrovnika, 13 iz Župe dubrovačke, osam iz Korčule, šest iz Konavala, pet iz Lumbarde, tri iz Ploča, dvije iz Metkovića te jedna iz Blata, Kule Norinske, Opuzena i Orebića.
U posljednja 24 sata obrađeno je 995 uzoraka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 185 063 uzorka. U OB Dubrovnik hospitalizirano je 50 osoba pozitivnih na koronavirus od čega šest pacijenata zahtijeva intenzivnu skrb i svi su na respiratoru. U samoizolaciji je 1829 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježeno je jedno kršenje mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđena su ukupno 993 slučaja kršenja samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content