Na snagu su stupile nove epidemiološke mjere

 

U ponedjeljak na snagu stupaju nove epidemiološke mjere kojima se dodatno ograničavaju okupljanja.

Prema odluci Nacionalnog stožera civilne zaštite, zabranjena su javna okupljanja i događanja na otvorenom za više od 50 osoba (dosad 100), a okupljanja s COVID potvrdama i uz suglasnost lokalnih stožera ograničavaju se na 200 osoba. U zatvorenim prostorima zabranjuju se javna okupljanja s više od 25 osoba (dosad 50), a ona uz COVID potvrde ograničavaju se na 100 osoba.

Prvo pretkazanje-baner
Miracolues_baner
Istjerivaci_ baner

Nove mjere nastupaju i za privatna okupljanja pa je tako na njima moguće prisustvo 20 osoba (dosad 30). Izuzetak su okupljanja gdje svi imaju COVID potvrde, a u tom će slučaju na privatnom okupljanju moći biti prisutno 50 osoba. Od danas je ograničen i broj gledatelja na sportskim natjecanjima pa će tako na zatvorenom moći biti popunjeno najviše 20 % pojedine tribine, a na otvorenom do 40 % tribine. Građani obavezno moraju koristiti maske na vjerskim obredima i umjetničkim programima, kino projekcijama i izložbama te na sjednicama predstavničkih tijela bez obzira na posjedovanje COVID potvrde.

Nisu uvedene promjene u radu ugostiteljskih objekata, ali će se intenzivnije kontrolirati ograničenja broja gostiju, održavanje fizičkog razmaka od 1,5 metra i korištenje maski dok se ne sjedi za stolom te prozračivanje i čišćenje prostorija.

 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content